Regisztráció Elfelejtett jelszó

Tovább nőtt Németország államadóssága

Re: nincs cím

#459131 Előzmény: #459105

Ha a következő évet túléli, akkor már jó lesz, vagy legalábbis, talán nem lesz nagyon rossz.

Re: nincs cím

#459101 Előzmény: #459084

Valamelyik éjjel megálmodtam, hogy az EU nem más, mint egy illúzió. Ha akár csak egy darabkája is szétesik, akkor atomjaira hullik az álom és semmi sem lesz, ami a maradékot összetartsa. Ugyanakkor pénz meg nincs arra, hogy tovább álmodjuk ezt az (egyébként szép) álmot. Ez az álom ebben a formában és ebben a rendszerben nem működőképes.

Re: nincs cím

#459084 Kissherceg Előzmény: #459078

természetesen elméleti jelleggel ez így működik a valóság azonban az, hogy a bankjaikat az állam menti és pénzelik délt, hogy össze ne xarja magát :)

Re: nincs cím

#459078 Előzmény: #459073

Akkor majd bevezetik újra a Reichsmarkot.

Egyébként, nem túl valószínű az általad említett forgatókönyv szerintem, hiszen Svájc már a negatív kamatra készül, a FED ingyen nyomja a pénzt, ehhez képest a német állampapírok hozama még mindig maga a Kánaán.

Németország megkezdte az önálló életképesség kialakítását, hogy ne zuhanjon a mélybe Európával, ugyanakkor kell neki Európa a piac miatt, főleg, ha dominálhatja azt. Ebben a viszonyrendszerben pedig nincs olyan, hogy az ő adósságának a finanszírozása növekedhet, különösen ha ő diktálja, hogy másoktól mennyit zsebelhet be. Ha tehát ki tud helyezni 1000 milliárdot Németország csak 4,5 hozamon, akkor... ugye, érted :)

Nincs ezzel egyébként semmi gond már megint, másképpen nem lehet a BRIC-cel meg a többi gazdasági nagyhatalommal felvenni a küzdelmet, a kérdés az, hogy ezt Európa többi tagországa fel fogja-e fogni és hajlandó-e arra, hogy legalább olyan szigorú gazdaságpolitikát vezessen be, mint ami most alakul ki Magyarországon.

Re: nincs cím

#459073 Kissherceg Előzmény: #459069

persze, abból a szempontból menő, hogy olcsón finanszírozzák így is magukat, főleg, ha a GDP gyorsabban nő. Ezzel együtt szerintem, ha elszállnak a kamatok, nem lesznek lelkesek Berlinben sem.

Re: nincs cím

#459069 Előzmény: #459007

Ugyan már, egyrészt alig nő, másrészt összességében kevesebbet kell törleszteniük, mint eddig. Ugyanakkor figyelemreméltó ebben az esetben is az, hogy miért is éltek eddig olyan jól nyugaton és hogy miért féltik az igazság kiderülését - 2000 milliárd EUR. 2%-ra. Ez röviden annyit tesz, mintha Magyarországnak MOST mindössze 300 milliárd(!) Forint lenne a finanszírozási igénye adósságszolgálat címén. Érdekes? Akkor ehhez most tegyük hozzá, hogy ha arányaiban engedtek volna ennyire eladósodni, MINT ÁLLAMOT, amely protekcionista módon védi a saját iparát, akkor nekünk most létszámarányosan akár 330 milliárd EUR-os adósságunk is lehetne, ami azt jelenti, hogy SEMMIT, azaz SEMMIT sem kellett volna privatizálnunk, sőt, lett volna pénz a reorganizációkra is és mellesleg még számos vállalatot is felvásárolhattunk volna... és a slusszpoén: Mindezért pedig "csak" szinte ugyanannyit kellett volna hozamként fizetni, mint amennyit most fizetünk erre az uzsorára.

Szóval, még mindig csodálkozom, hogy vannak, akik hisznek abban, hogy

Európa nekünk jó nem fájni fog :)

Re: nincs cím

#459036 GáborGábor Előzmény: #459007

Van 1 sanda gyanúm, miszerint a németeknek és a franciáknak komoly érdekük minél több EU-s pénzt kiadni hitelbe ...