Regisztráció Elfelejtett jelszó

usdhuf

Már 330.A pénzváltóknál …

#857446 Fornit

Már 330.

A pénzváltóknál elég kemény spreadek vannak, aki átváltana ft-ot most, kb 340-es $-nál szállhatna ki 0-ban legjobb esetben.

-- 310 tető ???

#855757 Bendeguz Előzmény: #855749

igen, szerintem te eresztetted el a vírust is, tudtad hogy carry trade jön, ügyes :)))

-- 310 tető ???

#854532 TrendMan

Emlékeim szerint 310-nél az usduf-nak több évtizedes csúcsa van.

Ebből sokkal inkább egy visszapattanás következne, mint további forint beesés.

Valamelyik megelőző válság idején is épp itt tetőzött, még a kilencvenes években:-)

úgy látom, erdogan eldön…

#826004 tozsdenyul

úgy látom, erdogan eldönti az irányt

Hogy dögöljön meg :)

re

#823768 banyaiz Előzmény: #823763

Az igazi kérdés nem Trottyosnak a magát valamiféle külön utasnak bemutató cirkuszi fetrengése. :)

Hanem az, hogy ez az egész kamatemelési folyamat mit fog hozni Európának , azon belül a régiónknak.

Nem tűnik egy sima menetnek ez a történet.

Tolcsy emberkedéseinek a jelentősége messze az alatt van amilyen körítést hozzá kerít. Nem azt mondom az időzítés pl a kamatcsökkentés beindítására nem fogott valamennyi lóvét de ez kb 0 jelentőségű ahhoz képest amennyire fényezte magát erre, illetve amekkora kockázata volt annak az IMF-es játéknak.

re

#823766 Spade Előzmény: #823765

a külön utat értsd úgy h a malterosoktól különút. Persze ez is irreális de azért nem kell minden faszt tövig benyelni mint az előző jegybank elnökök lehet kicsit okosba is ügyködni. A kamatemelési ciklus azért indult meg mert eddig volt a beetetés (h neked tetsző hasonlatot mondjak :)) és most közeleg a lehalászás ideje amikor majd elveszik a sok fasztól a javakat mert hitelekkel kifeszítette magát, egyszerű ez mint egy fakocka, már ez megy évszazadok óta...

Szerintem a külön út a v…

#823765 banyaiz Előzmény: #823761

Szerintem a külön út a vicc kategória.

Ami inkább az alapfolyamatra a tőkekivonás miatti forintgyengülésre rátett egy lapáttal az, hogy valószínűleg az mnb a végsőkig kivár a szigorítással.

Ez mondjuk mindenféle kommentárjuk nélkül is nyilvánvaló, vagy nagyon valószínű volt vsz, hogy a végsőkig ki fognak várni a szigorítással, de hát most a piac rá van izgulva a történetre. :)

Külön útja Tolcsynak maximum a wc-re van egyik vagy másik folyóson közelíti meg az mnb épületben. :) Kb ennyi külön útra van lehetősége .

Gyakorlatban az úgy fog kinézni ecb emel mnb is elkezdi annak az időpontnak a környékén .

Gondolom már sikerült annyira kiismerned Tolcsy mestert szereti tupírozni a saját jelentőségét. Tehát ezt a külön út max a wc-re van történet megvalósulását a végsőkig lebegteti majd .

De most vsz a fő az mikor kezd az mnb-nek az árfolyam kellemetlen lenni . Ezt találgatja a piac 330-340 közötti tippek, 320-330 közötti tippek a következő időszakra. Euróra nem dollárra. Dollárnál ott az eur/usd rendesen kavarhat még szintén egy plusz csavar.


re

#823763 Spade Előzmény: #823761

Nem értem minek zizegtek, poziban voltatok minek dobtátok ? Nem mato hülye hanem te :). Aki forintbaszóként tőzsdézik ne csodálkozzon ha seggbekúrja a végén a piac...

Mato illetve a stábja nagyon ott van a szeren sztem. Ebből a kalandból 4 dolog fog következni jobban pörgő gdp, jobban teljesítő idegenforgalom mégjobb fizetési mérleg bazi nagy mnb nyereség év végén. Eleve ilyen export tőbblettel mint Mo-nak van ajándék egy ilyen árfolyam

"Az nyilván nem fog műkö…

#823761 tozsdenyul Előzmény: #823758

"Az nyilván nem fog működni az mnb lassabban emel kamatot mint az ECB. Szerintem legalábbis ez a helyzet."

Kb pont ezt akarja hallani a piac is.

egyelöre kinézik kancsi szemeiböl, hogy de mégis...

Olyan kb ez a sztori min…

#823760 banyaiz Előzmény: #823673

Olyan kb ez a sztori mint a kerítésünk. 0 jelentősége van , de nagy világhírek belőle és foglalkoztatja a népet. Miközben a jelentősége kb annyi mint a légyzümmögésnek.

Kb ilyen kaliberű dolognak tartom az mnb különút sztorit is . Parasztvakítás kettő.

De ha a piac vevő az ilyen szemfényvesztésekre akkor végül is miért ne élne vele az mnb? Ebben azért van logika mnb részről ha kézben tudják tartani a ft gyengülést nem szabadul el.

Ha a világ vevő a parasztvakításokra miért ne használnák ki alapon van ebben egyfajta logika amit csinálnak. Ahogy a kerítés történetben is van egyfajta logika, vagy migrációs úgynevezett különutasságunkban. Ami a világ egyik legnagyobb vicce , de látod embertömegeket lehetett vele manipulálni még az európai politikában is gyakran szó esik róla bármennyire komolytalan.

Valahol ha a piac vevő e…

#823758 banyaiz Előzmény: #823673

Valahol ha a piac vevő erre a különutasság történetre és a forint beáll egy kezelhetően gyengébb szintre átmenetileg az gazdaságélénkítés szempontjából jól jön.

Amit nem értek miért vevő a piac erre mikor teljesen nyilvánvaló , hogy Tolcsy mozgástere az ECB folyamatokhoz képest kb a 0.

Kicsit fából vaskarika a 0 mozgástérrel ekkora jelentőséget tulajdonítani egy egy kommentárnak. Az nyilván nem fog működni az mnb lassabban emel kamatot mint az ECB. Szerintem legalábbis ez a helyzet. Ezért érdeklődve figyelem mi történik.

Kíváncsi vagyok meddig g…

#823757 banyaiz Előzmény: #823673

Kíváncsi vagyok meddig gyengül még a forint főleg az euróhoz képest.

Azzal egyetértek , hogy Tolcsy egy elmebeteg ez egy percig sem kérdés a számomra . Bármelyik megszólalása alátámasztja ezt. :)

De most konkrétan a forint árfolyam kapcsán mit várna a piac a jegybanktól? Van egy folyamat lassan lassan talán nagyon talán beindul majd a kamatemelés az euró zónában. Ez még a távoli jövő kérdése mikor lesz erre lehetőség az infláció alapján. Le van maradva Európa Usához képest.

Most akkor miért várná a piac az mnb-től ,hogy ne ugyanezt mondja kb mint az ecb ? Szigorúbban értékelje az inflációs folyamatokat? Vetítsen inkább valamit arról, hogy az inflációs folyamatok alapján hamarosan emelni kell? Elég bizonytalan ez még hogyan alakul az első kamatemelés az ECB-nél . Kicsit szerintem a piac túldimenzionálja ezt az mnb különutasság témát.

A másik része, hogy elvileg egy bizonyos forintgyengülés nem jön rosszul export szempontból . Lehet erre játszik az mnb ezzel bizonyos határok között persze. Nagy mozgástér nincs vsz benne.

Csak a piacot nem igazán értem, mert ezek az mnb kaliberű jegybankok úgyis rákényszerülnek az ECB követésére. Most az, hogy éppen milyen hangvételben közlik a nyilvánvalót, nem látom ekkora jelentőségűnek. Eléggé erőltetett ebbe sok mindent belelátni.

Nekem úgy tűnik ezt a piaci hangulatot az mnb arra használja kicsit gyengébb forint nem olyan nagy baj és ezért nem adja meg amit a piac szeretne hallani. Viszont, hogy a piac miért szeretné hallani mindenáron a nyilvánvalót az nekem kérdés.


Nem öszinte örömmel néze…

#823673 tozsdenyul

Nem öszinte örömmel nézem az elmaradt profitomat...

Talán legegyértelmübben segghülyéztem le a fórumban Matolcsyt, a céláraim is megvannak hozzá, de hogy ilyen gyorsan az egész EEM leggyengébb devizáját produkálják a forintból...hát úgy tünik alábecsültem ezeket a keményen drogozó kis elmebetegeket. A segg hozzájuk képest komoly agytekervény.

Amúgy most realizáltam a maradékát a certiknek.