Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: nincs cím

matgab Előzmény: #88640

na csak egy másik példa máról, miért nem jönnek a külföldiek.

Rohantam, ezért ebédre gondoltam bedobok egy nagy fagyit...

Odaállok egy magas presztizsű fagyisputhoz egy bevásárlóközpontban...

Várok egy kicsit (30mp), majd odalép az eladólány, mit kérek? (se egy mosoly, se egy kis kedvesség, kb úgy mint mikor állatorvoshoz viszek egy tehenet és azt kérdezi az orvos, mi a baja...)

Mondom neki 4 gombóc fagyit, bla, bla...

600 HUF... Már előre ki is tettem a pénzt a pultra (mármint amíg várakoznom kellett).

Én a világ sok országában fagyizgatok, a bolgároknál kimérik a fagyit , mérlegre teszi és 10dkg fagyi egységáron 1,7 leva, ha jól emlékszem. Kérhetsz kisebb gombócokat, de alapvetően jókedvűen kínál nagy gombócokat, a horvátoknál sok helyen külön showként adják el a fagyit, jókedvűen kiabálnak , "hogy Pista bácsi , Mari néni gyere be!, Rá,rárá MTK, Hajrá Fradi kurjongatásokkal, miután hallják, hogy magyarok vagyunk...(szegények gondolom nem is gondolják, hogy a magyar focival már nem lehet senkit behívni sehova...)

és dobálják a fagyit egymásnak, tölcsérből tölcsérbe, fagyiszobrászkodnak (csinos nőknek egy 10 gombócból álló falloszt, vagy másoknak hóembert stb.) elkérnek érte gombóconként 4 -5 kunát (régen 2-3-at).

Az olaszoknál is nagy adagokat adnak...A Ruszkiknál is kimérik dekára, precízen. A görögök kedvesen invitálják be az embert...

Mit csinál az átlag magyar fagyis?? Legalább 3-szor lekaparja azt az elképzelhetetlenül pici gombócot, amit ad, nehogy 0,1 gramm is ott maradjon, ami neki nem kalkulált veszteség...

Ráadásul a fagyi kanállal is cselez, mert ha úgy fogja meg, akkor a teteje sem lesz teljes gömb, csak egy gömbmetszet... Ez egy amolyan Hungarikum , ahogy a fagyis az utolsó fél fagyimorzsát is lekaparja...

Ráadásul így a 4 gombóc esetében meg kellett néznem (szinek alapján beazonosítva),hogy valóban megvan-e a 4 gombóc, mert nekem inkább 2 magyar gombócnak tűnt...

Na az ilyenek miatt (s)nem jön a külföldi Mo-ra!

Arról nem is beszélve, hogy mind a görögöknél, mind a bolgároknál bármelyik étterembe megy az ember, adnak neki, valami aperitifet, vagy kis desszertet ajándékba. Az olaszoknál rágcsát.

Itthon? Még a puccos helyeken sem jellemző...