Regisztráció Elfelejtett jelszó

az MSZP készen áll az újabb rendszerváltásra :DDD

matgab Előzmény: #851711

Amiket leírsz azzal egyet is értek. De én nem erről írtam, hanem arról, hogy miért nem igazságos sőt miért egyenesen rossz az általános szavazói jog. Pontosabban az általános szavazati jog csak addig kellene terjedjen, hogy mindenki szavazhat, aki teljesíti azon ici pici elvárást, hogy ő tesz a társadalomért és nem a társadalommal tartatja el magát.

Azt gondolom, hogy akik képesek és hajlandók is áldozni adók formájában azért, hogy a rászorulókat eltartsa a társadalom, azok vannak olyan jók és életképesek, hogy ők kellene, hogy eldöntsék azt, hogy kik irányítják az ország sorsát.

Nem azok a vállalkozók, akik mondjuk szlovák (vagy magyar) cégen keresztül úgy dolgoznak, hogy semmi adót nem fizetnek de szép nagy autókkal cirkálnak az utakon, mert ők etikailag nem állják meg a helyüket, hogy szavazzanak se nem azok, akik önként vállalva nem dolgoznak - mert mondjuk lusták motiválatlanok és elég nekik a segély (ezt talán mondani sem kell hogy miért az ilyenek döntsenek az ország jövőjéről) és ne is azok szavazzanak, akiknek esetleg utódja sincs, van hátra még az életéből max 5-10 éve és nem is érdekli, hogy mi lesz 20 év múlva, ki fogja visszafizetni az ő jóléte érdekében felvett hiteleket (az ilyenek szokták a társasházakban leszavazni azt is , hogy szigeteltessék a házat, mert nem akarnak ilyenre költeni , meg arra a kis időre bevállalni bármekkora kényelmetlenséget) és azok sem, akik bármilyen oknál fogva képtelenek ellátni magukat , képtelenek akár a legegyszerűbb szellemi munkát is elvégezni.

Ezek mind a mai korrupt rendszer alapját adják. Azt, hogy minimális juttatások (zsák krumpli, vagy rezsiutalvány, vagy egy kör a kocsmában) árán az ő szavazatuk megvehető és mivel többségben vannak (vagy legalábbis egy kiegyenlített választási helyzetben döntő számosságúak lehetnek) ezért a politikusok kegyetlenül kihasználják ezt. Megveszik apró pénzért ezeknek az embereknek a szavazatát az aktívok terhére (mert ugye a rezsiutalvány árát is az aktívoktól vették el valahol SZJA vagy ÁFA formájában) és utána a választást követően a politikusok 4 évig azt csinálhatnak amit akarnak.

Ha nagyon nem kúrják el -mint a szocik 2010 előtt- akkor simán újraválasztják őket megint néhány liter tej ellenében.

Én erről beszélek.