Regisztráció Elfelejtett jelszó

az MSZP készen áll az újabb rendszerváltásra :DDD

Ibiza Előzmény: #851704

nem tudom honnan kopiztad de szerintem teljesen tévút.

1. A pénz a funkcióját tekintve a világ legjobb dolga, a teljesítmény akkumulátora, a teljesítmény konverziója közös nevezőre hozása. Elkotrod télen a havat, pénzt kapsz érte, ami pénzért tavasszal a tetőfedő megcsinálja a tetődet. Természetes igény adta a megoldást ezért nagyszerű.
A pénz értelmezése nem bonyolult, magából a funkcióból kell kiindulni. Korábban állatbőrök kaori csigák adták a "pénzt" ..mivel nem volt kényelmes ezért kisebb méretű de elfogadott értékű dolgok adták a pénzt, arany ezüst. De mivel ezt bármikor elvehették elrabolhatták túl kellett lépni. Erre jött a havala intézmnye. A karavánok megunták viszik az árut majd visszafelé elveszik a pénzüket, kellett egy igérvény ha bemutatod egy másik városban ezt az igérvényt akkor ott majd odaadják neked a pénzed, ez a papírpénz őse, Később ezekkel az igérvényekkel fizettek, ez a papírpénz, a papírpénznek nincs értéke, a bizalmi/tartalmi értéke van, addig van értéke amíg elhiszed ami rá van írva. Persze mint mindenre erre is rátelepülnek a kufárok. Most zömében virtuális számok tengere, ezek csereberéje a pénz. A bank sokkal több "pénzt" forgat mint amennyi van neki..ma már kb az 100xosát..egy százalék valódi pénze/betétje sincs a banknak. A kapzsiság és a társadalom megnövekedett finanszírozási igénye miatt van ez így.

2.. a társadalom egy magasabb színtje amikor az aktívak gondoskodnak a rászorulókon, ez lehet gyermek, megsérült aktív vagy már legyengült idős. Az emberek a jövedelmük egy részét ennek a veszélynek helyzetnek a biztosítására kötik.
Vannak pl arab országok ahol nincsenek vagy nagyon alacsonyak az adók cserébe nincs szociális rendszer, nincs nyugdíj nincs egészségbiztosítás. A nagy család a biztosításod, a család gondoskodik rólad ha gond van.
Itt is működik a szociális érzékenység, aki gazdag az ad valamennyit a szegényeknek, működtet ingyenkonyhát.Ezt teszik a vallási szervezetek.

3. a komcsi felosztó kirovó rendszer egy adottság, nehéz leállni erről, nem 2 perc egy új rendszer kialakítása és bődület erőforrást igényelne. Vagy valami nemzeti erőforrás kell hozzá.. pl olaj vagy gázmezők (talán a a DÁn nyugdíjrendszer ilyen) vagy egy folyamatos felépítés. Német osztrák. Ott ha jól tudom a nyugdíjalapok ingatlanokat vesznek azt szociális alapon kiadják de nem veszteségesen. win win
Ráadásul egy jól élő emberben kialakul egy erős szociális érzékenység, segíteni akar másokon. Erre jó példa az osztrák és német karitatív szolgálatok (üdvhadsereg..stb) amikben ezek az emberek segíthetnek öregeken elesetteken. Fontos eleme a szociális rendszenek.

folyt köv..mennem kell