Regisztráció Elfelejtett jelszó

okoskodás értelem nélkül

matgab Előzmény: #824867

Lehet, akkor még te voltál fiatal és másképp élted meg a világot.

Persze, az is igaz, hogy ahova a pénz belép, az kommercializálja a világot.

Ha elmész ma egy fesztiválra, pl. Szigetre, ma már nem azt kapod, mint 20 évvel ezelőtt. Ma már olyan steril minden, jönnek a nagynevű előadók, kapni egyen bort- egyen sört, le van járólapozva az egész. Régen meg a bokrok mögött a dagonyába elvitte az ember az ember a nőt akit összeszedett és ittak egy becsempészett üveg whisky-t és keféltek egyet a sötétben. Na ilyen ma már nincs, de legalábbis sokkal nehezebb kicsit félrevonulni a tömeg és a szervezettség miatt.

Más volt a világ. Nem volt mobiltelefon. Meg kellett beszélni az adott illetővel a randit, hogy hatkor a Moszkván az óra alatt és bízni benne, hogy ott lesz az illető. Meg ha nem volt ott, akkor gondolkozhattál, hogy most meddig várj, mikor fogod magad hülyének tartani már és mi történhetett a másikkal.

De hasonló volt nyilván a foci is. Magyar fosicstáink pont azt nem vették észre a hetvenes évektől, hogy már nem elég a tehetség és mellette eltinglitanglizni, mert a profik olyan elemzésekkel, olyan fegyelemmel és erőnléttel rendelkeznek, amikkel megverik a tehetséges de kevésbé profi sportolókat.

Olimpia? Szintén egy korábbi Olimpia hangulata más volt, egy aranyérem mást jelentett, mint ma.

Vagy olyan szimpla dolgok, mint egy kapcsolat a férfi és nő között. Régen :holtomiglan -holtodiglan, jóban , rosszban.

Ma? Lötyögnek kettőt, kúrnak és két hónap múlva mással ugyanez. Házasság?? Ha nincs anyagi érdek, akkor a legtöbbször 2-5 év alatt felbontják, aztán jöhet a következő férj/feleség gyerek a másik családból.

De mondhatjuk a tévét vagy a háztartási gépeket is. Régen tizenévig használtuk, javíttattuk őket. Ma 3 év alatt elavul és vesszük a 200 cm átmérőjű 4K UHD tévét vagy bánomis én mit...

A dolog degradálódnak, pénzzel kifejezhetővé válnak. Ez van, miért pont a foci lenne a kivétel?

(Na most majdnem olyan hosszan írtam, ahogy te szoktál).