Regisztráció Elfelejtett jelszó

na most akkor?

Kissherceg Előzmény: #822912

hírügynökség betekintést nyert a National Institution for Finance & Development (NIFD) kínai agytröszt által készített jelentésbe, értesüléseit pedig a szervezet képviselői is megerősítették. A kormány által támogatott, így a kínai vezetéssel szoros kapcsolatot ápoló kutatóintézet jelentése szerint az egyre gyakoribbá váló vállalati csődesemények, az esetenként fellépő likviditáshiányos időszakok, illetve a pénzpiacokon az elmúlt időszakban látott jelentős esés komoly kockázatot jelent Kína stabilitására nézve (a Shanghai Composite részvényindex idén januári csúcsához képest már több mint 20%-os mínuszban van, miközben a jüan árfolyama a dollárral szemben az utóbbi két hétben 3%-ot esett). A kialakult helyzet különösen aggasztó most, hogy az amerikai jegybank folyamatosan kamatot emel, az Egyesült Államokhoz fűződő viszonyt pedig beárnyékolja egy kereskedelmi háború veszélye.

Nagyon valószínűnek tartjuk, hogy Kínának egy pénzügyi pánikkal kell szembe néznie. Ennek megakadályozása, illetve a teljes pénzügyi rendszer megroppanásának elkerülése a szabályozói szervek és a gazdasági döntéshozók legfontosabb feladata kell, hogy legyen.
- olvasható abban a jelentésben, ami hétfőn került fel az internetre, azonban rövidesen eltávolításra került, arra hivatkozva, hogy belsős felhasználásra készült.

Az NIFD szerint a kínai vezetésnek - a jegybankkal és a szabályozói intézményekkel karöltve - készen kell állnia, hogy egy rendszerszintű krízis esetén fiskális ösztönzőlépésekkel, illetve szükség esetén vállalatok kimentésével akadályozza meg a teljes pénzügyi rendszer megfertőződését