Re
tozsdenyul Előzmény: #817761szokásos spadeizmus, ha hülyeséget zagyválsz, akkor jön az ugorjunk helyböl távolt :)
De igen, amerika protestánssága számított, ahogy írtam a hollandokat is, meg írtam a franciát, spanyolt. Ehhez nem tettél érdemben ide semmit.
Az indiánok kiírtása meg biológia volt leginkább, az meg a spanyol katolikusoknak sikerült leginkább (mert ök értek oda elsönek). Újabb hülyeség, aminek amúgy meg semmi köze a témához, ugorjunk helyböl távolt ez is.
(a kedves jezsuita papok úgy megvédték a közép-amerikai indiánokat, hogy minden idök legdurvább emberi kihalási eseménye jött össze)
Megjegyzem, én egyáltalán nem foglaltam állást protestáns /katolikus mellett a kiinduló posztomban, csak a különbséget jeleztem letagadhatatlannak.
Látom, te viszont a helyböl távolugrás következö szintjeként a valláson rugóznál, meg szintén nem említett erkölcsi kérdéseken. Tegyed, de nélkülem :)
A legközelebb nyugathoz valóban horthy körül jártunk, csakhogy nem horthy miatt.
Hanem a kiegyezés miatt, amit a szabadelvüek hoztak össze. Horthy végére, a nacionalista fasakodás háborúskodás után meg igen messze kerültünk a nyugattól...
Az meg nem vitaindító, hogy malteros a kommunizmus, amikor leírtam, hogy szembenálltak, tiltották egymást. A napfogyatkozásról is a malter tehet, tudom, csak nem vitatéma :)
Nem értem, mi a gondod, én önként szenvedek erkölcstelen szar malteros fertö országokban, migránspoklokban, együtt haldoklunk you know, haldoklás közben kicsit kizsákmányolnak, lerabolnak, de legalább ezt ne akard elvenni tölem :)
Te meg önként élsz a happy, szeretettel teli boldog keresztényi, jézusnak tetszö fideszországban, és szavazol rájuk.
Nem kell meggyöznie senkit semmiröl, mindenki happy.