DAX
KB58 Előzmény: #808080Ennyi esés után én is ezt az emelkedést várnám, nagyon tetszik az elképzelés. Ha felmenne 13269-ig, akkor kapnék még egy esélyt (ha már a legjobbat, a 13500 körülit kihagytam), hogy tisztességes pluszban dobhatnám a 13025-ös átlagárú longjaimat, ha pedig utána lemenne 12501-ig, akkor veszteség nélkül zárhatnám a 12520-as átlagárú shortjaimat anélkül is, hogy bármit csinálnék. Ha közben még egy-két jó beszállással és kiszállással sikerülne egy kis nyerőt is összehozni, akkor összességében még pluszban is kiszállhatnék ebből a jelenleg elég reménytelennek látszó helyzetből (különösen úgy, hogy óriási ziccereket hagyok ki, mint pl. a mai, amikor jelentősen javíthattam volna az egyenlegemet, és sajnos már számos ilyen volt az utóbbi időben is).
Csak az nyugtalanít, hogy jelenleg alapvetően mindenki emelkedést vár, a német elemzők (persze a további esés lehetőségét is megemlítve), a PF fórumokon trédelők. és ugye ilyenkor szokták a másik irányba megindítani az árfolyamot (lásd a mai ultra bullos hangulatot, pl. az EUWAX-on, aztán mi lett belőle).
Azért én bízom benne, hogy az az elképzelésed is hasonlóan jól teljesül, mint a mai és a DAX most (még) nem fog kacérkodni a 12892-es, bear veszélyt jelentő szinttel.