Regisztráció Elfelejtett jelszó

Hozzászólás

matgab Előzmény: #794677

Gondolkodtam én is azon,hogy kienk éri meg így licitálgatni...

Biztos, hogy nemolyan adós veszi meg a piaciár felett, akinek amúgy lenne pénze visszafizetni az adósságát.

Aztán arra gondoltam, hogy olyan licitál, aki nem akarja elveszíteni a házát és ezzel "érvényteleníti a licitet" ésmivel már amúgy is végrehajtás alatt van és úgysem tudják behajtani rajta a különbözetet. De viszont ez is elbukná a háza becsértékének a 10%-át ami elég sok tud lenni és azt előre be kell fizetni.

Szóval két megoldás maradt

1) olyanok licitálnak akik pénzmosodának használják az ingatlan vásárlást

2) végrehajtók haveri köréből legalább 2 ember a végrehajtás lezárását megelőző 3 napon belül utal. Elfogadják a jelentkezésüket. Elkezdenek licitálgatni a többi jelentkezővel együtt. Ebben az esetben 3 kimenete lehet a licitnek:

2a) nincs konkurens és olcsón megveszik az ingatlant.Ügy lezárva, jatt megy a felszámolónak és 50-100% haszonnal eladják a kecót.

2b) felsrófolják a licit során az árat a piaci ár fölé és a végén egy balek megveszi a piaci ár felett. Ebben az esetben az extra profitot elosztják valahogy a végrehajtó (és a hitelező) között.

2c) a legmagasabb tétet a haver teszi és nem licitálják túl őket. Ebben az esetben a másik licitáló megtámadja az árverés eredményét,mondván, hogy a végrehajtó olyan jelölt licitjét fogadta el, aki nem felelt meg a jogszabályban előírt 3 napot előíró feltételnek. Ilyen esetbena pénz mindenkinek vissza és jöhet az ismételt licit...