Hozzászólás
banyaiz Előzmény: #794673Úgy van az ingóságnál kötelező a megtekinthetőség, az ingatlannál attól függ lakott e. Ha nem akkor kötelező , ha lakott akkor kell a hozzájárulása, ha nem adja meg akkor csak kívülről képek.
Ami a jogainak a védelmében van így. Csak akinek tartozik az bukni fog ez miatt nem 350 Ft-ot, hanem milliókat vszínű nem lehet megnézni. + ilyen furcsa helyzetek, hogy az alsógatya megtekinthető a ház nem. :) Hülyén jön ki a dolog.
Ez a kilakoltatás téma necces, elvileg ez a végrehajtónak az ügye, biztosítania kell amennyiben úgy árverezték beköltözhető , hogy az is legyen. Elméletileg, gyakorlatban lehetnek cifra sztorik biztos. Hányszor lehet látni hírekben is, hogy odament rendőrrel végrehajtó és nagy balhé emberi jogi aktivistáktól kezdve mindenki. De, hogy mennyi olyan eset van amikor egy beköltözhetőként hirdetettnél nem tudják kilakoltatni ezt nem tudom. Mert elvileg a törvény egyértelmű 30 napon belül az árverés után a végrehajtónak a beköltözhetőséget biztosítania kell.
Ajánlatoknál pedig nem módosítható ha egyszer bevitte, lehet elütéstől kezdve bármi egy nullával többet ír pl véletlenül 10 millió helyett 100 stb. Ilyenkor nem tudom mi a játék, de gondolom ha jelzi, hogy itt hiba volt a bevitelnél akkor csak van egy jogi lehetősége erre mert különben drága lesz . :)
Az pedig miért licitálhat valaki irreális összegen lehet egy magyarázat, hogy a tulaj vissza akarja szerezni , és a tartozás összege olyan, hogy megéri neki . Mondjuk 30 milliós ingatlan van 20 milliós tartozás amiért árverezik , és ajánl 50 milliót strómanon keresztül biztos az övé legyen. Aztán mikor lezajlik az egész visszakapja a tartozáson felüli összeget. Ezt tudom elképzelni leginkább indokként mert különben ki az a marha aki 50 milliót ad fele annyit érő ingatlanért. Viszont ha erre van pénze akkor miért nem fizeti vissza a tartozást aztán nincs az egész cécó. Van ezekben a dolgokban jogi csűrcsavar rendesen.