Regisztráció Elfelejtett jelszó

Yumber - The End

Ibiza Előzmény: #792007

Ibiza topikban irtam erről..

az alkalmazott az kölcsönadja a tudását munkaerejét..és ennyi..4kor kiesik a cerka a kezéből..ha kapnak jobb ajánlatot elmennek mint a szél...a 8 órából igyexik 4-6ot dolgozni.. ahogy kilép tőled nem foglalkozik a cég dolgaival..de ez a normális.

csinálsz tervet..felosztod.."delegálod a feladatokat" és ellenőrzöl..ők a fogaskerék..ha mindenki elvégzi a saját részét akkor elkészült a terved..ha jó volt..te kockáztatsz..te fektetsz be.. a haszon a tiéd.. ebből osztasz vissza..

Egy szinttel feljebbi alkalmazott aki lojális rábizhatsz komlexebb feladatokat.. munkacsoportokat alakithatsz belőlük.. ők kb dupla pénz..előfordulhat belelát dolgokba elviszi az ügyfeleket saját vállalkozást alakit.. akkor tudod kötni ha belemész a privát életébe..segitesz a privát problémáiban haveri viszony alakul..de haverkodás nélkül...itt praktikusan magasabb alapbér..és egyéb motivációs eszközök kellenek..jutalék vagy prémium.

Annyit kell elvárni az alkalmazottaktól amire képesek + 20% ez a fejlődés lehetősége..és kimozditás a napi rutinból..de ha stresszel válaszol..akkor jobb ha visszaveszel az elvárásból..

Van kollégám aki halál lassú..de napi 10órában nyom egy folyamatos szintet..stabil személyiség..

Nekem az jött be..kiadom a heti feladatokat.. határidőkkel.. néha belekérdezek.. és bármikor hivhatnak.. elvárom egy lépést előre gondolkodjanak.. egymás mellé rendelt hatáskörök..mindenki ellenőrzi a közös pontokon a másik munkáját.. és a teljes folyamatot..ha hibát lát közvetlenül a kollégának szól..mindenki úgy dolgozik és akkor ahogy akar.. plusz még a beeső sürgős dolgokat is megkapják..

A másik amikor munkacsoportok vannak..kijelölöm a vezetőt..aki arra a munkára a legalkalmasabb... de a csapatot úgy szervezem kiosztom a munkákat..de tőlem megváltoztathatják.. párhuzamos hatáskörök..de a vezető dönt ha nézeteltérés van.vagy én.

Nekem az jön be vegyesen dolgoznak az alkalmazottak.. a saját emberek és a külső vállalkozók.

Ha komolyan veszed alkalmzottat..akkor látod benne az embert....ha elvársz lojalitást akkor komolyan kell venni az alkalmazottat..nem játékszer..életekkel játszol..felelősséggel tartozol mert megszeliditetted..

Azt gondolom ennél többet csak nagyon megfizetett vagy résztulajdonosoktól várhatsz.