Regisztráció Elfelejtett jelszó

re

prospero Előzmény: #783514

Igen, Masfeldre gondoltam, azért is írtam, hogy jogos az észrevétel.

Történelmi szempontból egy tisztázatlan eset ez a képügy, sikerült beletenyerelni. Tulkép a helyzet az, hogy 2 ember állította, hogy ő van a képen, ebből adódik az egész közfelháborodás, és abból, hogy az emlékezetpolitika most éppen azokat emelte ki, akik fegyvert fogtak. Ez meg ízlésbeli kérdés ugye, Kádár korban mások "érdemeit" emelték piedesztálra 56-tal kapcsolatban.

Én mint mondtam, nem szeretnék döntőbíró lenni abban, hogy akkor most ki is van a képen és tulkép Schmidt Máriától várod el ezt, hogy ő döntse el, holott ez szerintem nem elvárható egy vitatott ügyben, egy bírósági döntés szükséges, mint bármilyen vitatott ügyben.

Ami a helyes magatartás lett volna, ahogy mondtad, és ahová mai napra fajultak a dolgok: kijelenteni, hogy a kép vitatott lett, és ezért meg kell vizsgálni, hogy kit ábrázol a kép. Kellett hozzá egy hét, hogy annak magyarázatától, hogy miért Dózsa neve szerepel a képen (amin Te felháborodtál, és a magyarázatot nem fogadtad el), eljusson az üggyel kapcsolatban szükséges következő teendőig és azt nyilvánosan be is jelentse.