Regisztráció Elfelejtett jelszó

re

banyaiz Előzmény: #783511

De Mansfeldre gondoltál nem? Nem tudom más is jár e így mint ő, hogy éppen betöltötte 18-at, mert nagyon sok fiatal elítélt volt akkor halálraítéltek között is, életfogyt, hosszú börtönbüntetések.

Utána meg jöttek az amnesztiák. Nagyon kemény valakit halálra ítéltek kivégezték. Másik kapott életfogytot és esetleg 6-7 év múlva kiengedték egy amnesztiával. Ma is él esetleg. Halál vagy életfogyt között nagy különbség lett később.

Kép ügyben szerintem elég egyértelmű csak a gyerekkori fényképek alapján is. Már azt nehéz megértenem egy Dózsa hogyan tudta ebben képben önmagát azonosítani. Azért elég jellegzetes arc, mondom ha jóindulatú vagyok idős korára kicsit szelektív az emlékezete, ha nem akkor csibészkedett. Saját arcomat azért csak felismerem, vagy ha olyan a felvétel, hogy nem vagyok benne biztos akkor nem állítom én vagyok rajta egy ilyen ügyben. Mert azért ez nem a családi fényképalbum egyik képének a kérdésköre, hogy kit ábrázol. :)

Szóval nem ártana egy kicsit utánanézni vsz mint néhány partizánnak se ártott volna annak idején.

Mert azért ennyi állami kitüntetés járhat előnyökkel rendszerváltás óta, anyagilag is akár életjáradék vagy mit tudom én mit kapnak ezek , + előrejutás szempontjából.

Ez a nem hétköznapi sztori sortüzet túléli aztán az ávósok agyonverik, de a sírgödörből még a sírásó kimenti mert még mozog + ez a kép ügy, hát elég extrém.

El tudom képzelni simán, hogy ilyen előfordulhatott, de akkor pl a sírásót biztos megpróbálom megkeresni később ha már megmentette az életemet. Vagy a kórházban valaki csak tudja ezt orvos, vagy másik páciens . Akármilyen káosz volt akkor. Kicsit gyanús ez így minden bizonyíték nélkül képügy nélkül is.