Regisztráció Elfelejtett jelszó

re

Spade

Sztem egyrészt nyilvánvalóan a minimálbér elvárt adót jelent egy politikusnak c ak ennyi agya van h idáig gondolkozzon a többi érv meg duma csak politikai termék ahogy a fidesz agytröszt mondaná. DE valóban szükséges a béreket emelni, tehát ezzel nincs is gond, hiszen ma már szinte mindenki kicuccol nyugatra, 200 netto alatt szakmunkás nincs (itthon). Hamarosan pár év, a 300 netto is kevés lesz. Tehát egyértelmű h emelni kell a béreket mert különben nem lesz alkalmazott, és ez nem baj. Mi lehet ebben a helyzetben a megoldás ? Ahogy már irtam Budapestet rohamtempóban felfejleszteni először 5 millára később pár évtized, 10 milla fölé, tarthatna Szentendrétől Dunaujvárosig. Ez egy triviális megoldás mert a főleg vidékről Londonba kiköltözők miért ne inkább Budapestre költözzenek és Budapesten szinte minden szakmában megkereshető a 200 nettó. Ha elkezd fejlődni ez egy évtizeden belül 300 nettóra emelhető könnyedén hiszen a kumulativ hatás miatt egy ilyen hatalmas város ami egyben turista fesztivál wellness stb. paradicsom is rengeteg munkerőt felvesz. Egy ilyen hatalmas metropolisz rengeteg külföldi beruházást és tőkét vonzana. Persze a kormány szükagyú emberei akik csak Hódmezővárosig vagy Alcsutig meg a termőföldek lenyúlásáig látnak ezt soha nem fogják felismerni.

kb 3 éve azt is irtam h Mon- a könyezeti adottságok és feltételek alapján, 95% lakható, 30-35 millának kellene lennünk h ne legyen beáremlási nyomás. Csak összehasinlításul Nepálban ami alig nagyobb Mo-nál és a nagy része a Himalája 20-30 milla között laknak, Bangladeshben ami 1.5-ször nagyobb Mo-nál 156 milla lakik és egy része lakhatatlan árterület és mocsár a szaporodási üteme 2% körüli. Ha a globális felmelegedés miatt nem tudnak enni eleget ezek a népek vajon hova mennek majd ? nyilván EU-t foglalják el . És afrikáról még nem is beszéltünk. Ezért is kell belátható időn belül felszaporodnunk ellenkező esetben simán elfoglalnak minket és úgy lesz meg a 35 milla lakosság. Akárhogy is Budapest lakossága drámaian nőni fog, tehát ebből a szempontból is hasznos Bp felfejlesztése, a népesedés robbanása úgyis elkerülhetetlen.

Tehát a megoldás Budapest gyors felfejlesztése, a londoni német osztrák stb. elszivás helyett jöjjenek Bp-re. Mindenki jól jár. Win-win és meg is oldható stratégia.