Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: nincs cím

Ibiza Előzmény: #730339

a cigányoknak megvan a saját életformájuk...adottságaik képességük.

szertik a természetet..kereskednek kézműves és kubikus munkákat végeznek.. nem szeretik a kötöttséget.. szeretnek mulatni..lobbanékonyak..ha jól élnek annyit esznek amennyit bírnak..én nem láttam még takarékoskodó cigányt..nem földművesek nem ipari munkások...kosarakat teknőket készítettek..vettek tollat..eladtak és javítottak edényeket üstöt edényt foltoztak.....nagyapám mindig tőlük vett ilyesmiket. Becsülete volt ezeknek az embereknek..de nem is loptak..kubikus munkát is végeztek, halastavakat építettek vasúti töltéseken dolgoztak.

Általában a falu szélén laktak de nem volt nagy tisztaság a házuk körül. Ha bementek a kocsmába sokan meghívták őket... én még láttam ..mert elvittek rokonok "engem málnázni" kiskorsóba kaptam a jaffát vagy a málnát..közben ők is megittak egy korsó sört.

Ez a parasztemberekre is igaz..aki megszokta a természetet a szántást vetést azt nem lehet bekényszeríteni az iparba.

Az iparba kényszerített parasztokból és cigányokból lettek a proletárok a lumpenproletárok..akik nem tudtak mit kezdeni magukkal..főleg nem a kis panel lakásokban.

Én kemény földműves vagy iparban dolgozó zsidót sem láttam..nem tudnak folyamatosan és sokat dolgozni..kereskednek..pénzt váltanak..mindig is ezt csinálták..talán volt olyan törvény zsidók nem juthattak földhöz.. nem nálunk..több helyen a világban.

A zsidók alkalmazkodóbbak..az iparban kapcsolatuk révén középvezetők..anyagbeszerzők..lettek..ahonnan leeshet valami..ahol döntéshozás van...

cégemnél épp hallottam egy ilyen párost.."én adok nekeeed..és te adsz nekeem.."