Re: nincs cím
rbbj11 Előzmény: #730338Tisztelt Tharan Marianne!
Ez a történet vihar a biliben, de a bili tiszta maradt, mert senki sem kapott hasmenést a vető krumplitól. Szándékos csúsztatás , hazudozás történt, ehhez a Kerepesen lévő helyi rádió statisztált, néhány cigány bevonásával.
Ugró János és felesége rádiója szándékosan nem kérdezte a vetőburgonya szállítóját, az illetékes Miniszteri Biztost, de nem kérdezte meg Kerepes Polgármesterét, de a település egyetlen orvosát sem. Ez a médiaetikában nem hanyag, hanem szándékos hisztériakeltésnek minősül.
Én, mint a település Polgármestere meggyőződtem róla, hogy a vetőburgonya semmilyen kezelésen sem esett át, senkinek, még a romáknak sem okozhatott hasmenést. Beszéltem Kerepes háziorvosaival, akik elmondták senki sem, romák sem jelentkeztek ilyen jellegű problémával.
Felhívtam az Ugró-féle rádiót is, mivel ők engem nem hívnak, és kértem, hogy ezt a nem első és szándékos viselkedésüket jobb volna a médiára kötelező tárgyilagos tájékoztatással megelőzni.
Kerepesen 60 mázsa krumpli került kiosztásra, ugyanis személyes közbenjárásomra Kistarcsának és Nagytarcsára is jutott 20-20 mázsa, ahonnan csak köszönetet kaptunk és nem hasmenésről szóló alaptalan híreket.
A 60 mázsát mintegy 164 kisnyugdíjas, nagycsaládos, szerény keresetű óvónő, pedagógus, hivatali dolgozó stb. közt osztottuk szét, szükséges adataik adminisztrálását követően.
Mindenkitől azt kértük, hogy vesse el, és akkor akár 2 mázsa burgonyája lehet , mintsem 25 kg-t megegyen.
Mindenki megígérte, de úgy tűnik, hogy nem mindenki, különösen a romák nem tartották be ígéretüket.
Vezetőjük, Oláh Ibolya kérte, hogy vágassuk le a gazt a kertjeikben, mert nekik nincsenek szerszámjai.
Természetesen nem vágjuk le, mert az az ember, akinek a kertjét felveri a gaz, az nem szegény, hanem lusta.
A vihar a biliben című történet nagyjából ennyi. Miért felháborító? Mert a kezdeményezés hasznos, egyesek –némely média, a helyi vezetésből kipottyant ellenségek és rosszindulatú irigyek lejáratják, ráadásul szándékosan az akciót.
Mivel az országban 850 településen osztottak vegykezelés nélküli vetőburgonyát, a felelőtlenek viselkedése kimeríti a AZ ORSZÁGOS RÉMHÍRTEJESZTÉS FOGALMÁT.
Ez a cselekmény pedig , a vonatkozó törvény értelmében, büntetendő. Fentiek terjesztéséhez, mivel az igazat tartalmazzák, hozzájárulok, sőt kérem.
Üdvözlettel:
Franka Tibor
polgármester"