Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: nincs cím

KawaBazsy Előzmény: #720558

Sir! Okos hsz-eid szoktak lenni, emlékeim szerint főleg orvosi témákban vagy otthon. De az őszintét megvallva ebben a témában számomra fotelszakértőnek tűnsz.. Még egyszer megkérdezem, mert nem válaszoltál: Voltál katona?? Van saját tapasztalatod a tárgykörben?

Jómagam katonai közép, majd főiskolás voltam, s bár otthagytam később, rendelkezem azért némi empirikus tapasztalattal.. A hsz-edben kevered a 40-50 évvel előtti szitut (vietnámi háború), illetve a mostanit, én az előbbire reagáltam igazából. Az tény, h az M16 jó fegyver, s sok paraméterben felülmúlja az AK-t, de abban a dzsungel környezetben bizony az AK igénytelensége, megbízhatósága volt a legfontosabb. Még egyszer kiemelem, h a használó élete függött tőle, h jól működjön! Az is biztos, h a két fegyver jó tulajdonságait összegyúrva ütős szerkezet születhetne, ahogy írod, az AK-t is viszik ebbe az irányba.

Sok egyéb példát tudok mondani, pl Bélánk (Bénye) is Uaz-t választott inkább erdőjárásra, mert előbb fog azzal probléma nélkül hazajönni, mint mondjuk egy Nissan Quaskai-al, hiába van ez utóbbiban klíma.. Vagy pl a rendőröknek azért vált be a léghűtéses boxer BMW, mert hidegen meghajtva sem esik szét a nagyobb tűrések miatt, egy modern, vízhűtéses járgány viszont nem tolerálja ezt..

Ibiza, szólj már hozzá te is. :-)