Re: rossz helyzetértékelés -> rossz döntés
Ibiza Előzmény: #706094nagy szavak..sztem nem annyira bonyolult.
- leminősítették MO.-t ezért a nagy alapok nem vásárolhatnak magyar papírt ami volt nekik azt el kellett adni. Emiatt alacsonyak az árak és a likviditás.
- Válság volt van több hullámban..sokakat kibelezett a tőzsdén.. az élet is megy tovább..aki fiatalon nyomatta a tőzsdét az később nősült lakás, gyerek, hitelvisszafizetés...a tartalékot meg devizában tartják (itt is vettek sokan 316-320-on EURt)..mert ki tudja...sokakat beetettek arannyal..a megtakarítások jó része ide is ment..ezek beragadtak az 1800nál vett arannyal.
- A gazdaságban erős klikkek alakultak a pénzt már nem a tőzsdén keresik..
Azért láthattunk érdekes mozgást OTP-ben..ilyen amikor megjön a vevő..
Persze, változnak a lehetőségek kinyílt a világ..sztem ott kell pénzt keresni ahol lehet..ahol megy.
Én még anno megvettem a zöldújságot reggel..ha arra jártam benéztem a tőzsdére személyesen..este megnéztem a gubcsilajos műsorában az árakat..másnap becaplattam az OTP-hez adtam egy megbízást..majd 3 nap múlva kaptam egy értesítést postán sikerült vagy sem a megbízásom...és nagyon jól kerestem!!
Ma már 2mp alatt reagálhatok és elérhetem a világ bármely tőzsdéjét..ez csodálatos...de ismerni csak ezt a piacot ezt az országot ismered..ismered rezdüléseit összefüggéseit.