Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: nincs cím

Bendeguz Előzmény: #680099

Végre egy érdekes téma, idáig nem is láttam. Nálam is no.1. prioritás lett a váltás és csak egyetlen út maradt: külföld. Magyarországon sose lesz semmim, anélkül hogy 20-30 évre hitelt vennék fel. A családomtól semmire nem számíthatok, örökségem nem lesz remélem még 40 évig (ha lenne se lenne sok).

A munkámat nem fizetik meg, 8-szorosát kereshetem a kiszemelt országokban 4-5-szörös többlet költség mellett. Ezzel 3-4 havi fizetést _takarítanék meg_ 1 hónap alatt. Magyarul fél hónap alatt több pluszban lennék, mint itthon az elmúlt évben.

Azonban senki ne gondolja, hogy olyan könnyű "kimenni". Magasan képzett mérnök vagyok (legalábbis szeretem magamról ezt gondolni :) ) és az elmúlt 8 hónapban 5 helyre küldtem be, a mérleg: 1 interjú, 2 elutasítás (olvasatlanul) és 2 függőben. Ennek legfőbb oka a vízumhiány (USA). További tapasztalat, hogy a 100%-ban rám kiírt álláshirdetésre jelentkezek és sablon választ kapok, hogy "nem vagyok megfelelő". Pedig ugyanazzal a szoftverrel ugyanazt a munkát kellett volna végeznem: Budapesten felállok, Zürichben leülök és be se kell tanítani, mert profi vagyok benne... Ilyenkor arra tudok csak gondolni, hogy magyarként még nehezebb. Eleve ha gyorsan kell az ember, nem fognak 2-3 hónapot várni, amíg felmondok, kiköltözök.

Az USA H1B munkavízumából kb 60 ezer db van évente és 125 ezerre volt igény tavaly. Ez konkrétan azt jelenti, hogy 125 ezer ember zsebében ott volt az aláírt szerződés, de hopp, 65 ezer embernek nem jutott vízum tavaly... Kanadában gondolkodom még, mert állítólag béke szigete.

Nektek mi a tapasztalatotok? Próbált már valaki külföldre menni? Nem Ausztira-Németországra gondolok, oda tényleg nem komplikált magyarként sem. EU-n kívül volna a cél.