Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Re: Új napirendi pontok a közgyűlésre

Krumenaker Előzmény: #665033

Értelemszerűen azt nem lehet leszavazni, akinek 80%-os tulajdoni hányada van. Viszont akinek 1, 5, 10 stb %-a van, annak is jutnak (formai) lehetőségek, például kikényszerítheti a transzparens működést. Persze ehhez hozzátartozik, hogy nem érdemes kétes működésű és nyereségességű társaságban ilyen tulajdonokat felhalmozni, mert sokkal nagyobb a kockázat vele egyfelől, mint amilyen jogosítványokat nyer vele az ember másfelől.

A 80 %-os tulajdoni hányad egyébként szintén vita (és tudtommal per) tárgya, ugyanis az apport révén (300 hektár meddőhányó) jutottak Vargáék a 80%-hoz (43 millió részvény keletkeztetésével), és az apport értékének megállapítását többen vitatják, illetve a 80 % miatt Vargáéknak kötelező vételi ajánlatot kellett volna tenniük a többi részvényes felé, ami szintén elmaradt, és emiatt büntetést kaptak, amit a mai napig nem fizettek ki. A tőzsde igazgatósága emiatt be se engedi a parkettra a 43 millió darab részvényt.

Viszont ez a 43 millió darab részvény mégis szavazóképes. (Bár azt hiszem erről is vita van, hogy tényleg szavazóképes-e.)