Re: Kifosztja-e az E-Star kötvényeseket a magyar bíróság?
Előzmény: #646797Elképzelhető, lásd Al Capone precedenst a devizahitelek esetében.
Én nem voltam ott, nem láttam az egyezséget, de nem kizárt, hogy ezt az egyezséget ebben a formában ott helyben hozták létre és szavazták meg - ebben az esetben pedig ugye a jogászokhoz már így érkezett és nem másíthatták már meg.
Ha így történt, akkor az olyan, mint egy céges, vagy társasházi közgyűlés, hiába jogszerűtlen egy határozat, azt attól még változtatás nélkül bele kell venni a jegyzőkönyvbe, mert azt nem lehet utólag átírni.
Kapkodásnál, vagy pláne igazán oda nem figyelés hiányában simán becsúszhat egy ilyen műhiba.
Ha viszont ez volt beterjesztve és változtatás nélkül szavazták meg, akkor nyilvánvalóan nem lehet véletlen és akkor az volt a lényeg, hogy a csődegyezséget a cégbíróság dobja vissza, ezáltal F.A.-ba fordítva a céget.
SZERK: Még egy lehetőség jutott az eszembe, ez pedig az időhúzás, hiszen most ezen lehet hosszú ideig csámcsogni, bíróság elé vinni... vagyis lehet szándékolt a hiba, ami az időhúzást szolgálja. Például 2014-ben már 2007 is elévül...