Re: Kifosztja-e az E-Star kötvényeseket a magyar bíróság?
cédrus Előzmény: #646744Szerintem szó sincs erről, ha én jól értem, akkor az a kifogás lényege, hogy mivel a kötvényesek csak a tőkekövetelés arányában kapnának részvényeket, az eltérő lejáratú kötvények esetén a kamatkövetelések elengedése eltérő mértékű a különbőző kötvénnyel rendelkező hitelőknél. Ez teljesen független attól, és a tárgyalás alatt is teljesen független volt, hogy valaki megszavazza az egyezséget vagy sem. A bíróság itt egy olyan csavart alkalmaz, ha jól értem, hogy van olyan kötvényes, aki nagyobb mértékben engedne el így kamatot, és történetesen nem szavazta meg az egyezséget. (De van olyan is, aki kisebb mértékben, és nem szavazta meg, van aki nagyobb mértékben, és megszavazta.) A kielégítés mértéke semmiféle összefüggést nem mutat szerintem a szavazattal, csak a lejárattal. Az más kérdés, hogyha ez jogilag ilyen veszélyes terep, nem kellett volna vacakolni a kamatok elengedésével, mivel részvénykonverzióval oldják meg az egyezséget, már nem lett volna akkora jelentősége, szerintem.
De ez nekem a szavak csűrése-csavarása. Sokkal jobban megérteném, ha a mindenféle eladási ügyletet vizsgálnák ki, vagy ha pl. az ellen lenne kifogás, hogy a 2012-esek kielégítése helyett a cég elkezdett még le sem járt követeléseket diszkonttal visszavásárolni.