Re: prosperonak
Előzmény: #643238"Nem, én az oti topicban is leírtam, még lesz egy ciklusuk. Miért? Mert nincs alternatíva rájuk. Nekem, és még rengeteg embernek tök mindegy, melyik komcsi bagázs ül a trónon."
Nemrég írtad, hogy van még nem egészen 1,5 évük, ezek szerint ez tévesztett meg.
"Adót nem csökkenteni, hanem emelni kell. Ez egy óriási tévedés, hogy adót kell csökkenteni."
Megint teljesen egyetértünk, node ez is történt, akkor most mi a kifogásod? Az SZJA bevétel is nőtt, csak más elosztásban van most. Nincs vita tehát közöttünk.
"De a befolyt adót értelmesen kell felhasználni, nem olyan baromságokra, mint ami most megy."
Teljesen egyetértek azzal, hogy értelmesen kell felhasználni, ha emlékszel, ki is keltem az ellen, hogy azért emeljük az adóját MINDENKINEK, hogy a hálátlan pedagógusokat fizessük immár túl. Ez nem normális és messze erőn felüli kötelezettségvállalás jelen formájában.
Node ha ettől eltekintünk, ugyan, nézzük már vissza, hogy a többi kormány idejében mennyire hasznosan kerültek felhasználásra az adóterhek. Síkvidéki magashegyi alagutak az M6-ra, sehonnan sehová vezető hidak építése a Dunán, két domb közé völgyhíd, ami simán elhagyható lett volna, és ez most csak úgy 3-400 milliárd és még csak el sem gondolkodtam. De tegyük ehhez hozzá a 4-es metrót, vegyük hozzá, hogy PPP-ben nem állami tulajdonba eszméletlen pénzeket nyomtak ki, most komolyan azt akarod mondani, hogy az jobb volt? Szerintem nem volt az. EZ PERSZE NEM VÉDI A JELENLEGI HÜLYESÉGEKET, csak maradjunk tárgyszerűek: Egyelőre nem überelték az elődöket hülyeségben ebben a tekintetben.
"Gondolom, hallottad."
Mondtam, hogy utálom az egész kérdést, mert akkora hülyeség, mint egy ház. Ráadásul a Mammut II-ben KETTŐ(!) dohánybolt is nyílt... de pár utcával arrébb még öt(!) egymás hegye hátán. Ez egyszerű dilettantizmus volt, mert itt sem azt látom a legnagyobb bajnak, hogy a hatalomnak maga felé hajlik a keze (mindig így volt, van és lesz), hanem azt, hogy ez a rendszer úgy sz@r, ahogy van.
"És nem lefizetve a haveri kört."
Ezek nem akkora pénzek. Ezért nem lesznek lekötelezve. Jó pénz, jó üzlet, ingyen van, de azért nem akkora, hogy ettől valaki "hálás" legyen.
"Akinek ez tetszik, annak legyen így."
Dehogy tetszik. Én csak azt mondtam, hogy a rendszer dilettáns és sz@r és ez zavar. Ha jó lenne és működne, akkor az egészen más helyzet lenne, de így ez az egész maga a hülyeség netovábbja.
"Én rettenetesen gusztustalannak tartom, és senki nem fog meggyőzni az ellenkezőjéről."
De ne azért akadj ki, mert a Fideszesek nyúlták le a legjobb trafikokat (számtalan más pályázat mutatta korábban, hogy mindig a marxista bagázs nyer), mert ez természetes, azért akadj ki, mert ez egy sz@r.