Re: nincs cím
prospero Előzmény: #631292Nem tudom én sem miről van szó, csak találgatok.
"HA valóban arról van szó, hogy ez a csomag kell a 3% alatti cél teljesítéséhez kell Brüsszelnek, akkor az annyit tesz, hogy a kormány hazudott, mert nem volt igaz a fenntartható hiány és Brüsszelnek volt igaza. "
Nem érted. A kormánynak korábban le kellett mondania az oktatás és eü-ben dolgozók bér rendezéséről, azért, hogy Brüsszel ezt figyelembe vegye az általuk számított hiányban. Így megállapították végül, hogy 2014-ben 3% lesz a hiány, azaz kikerülhetünk a túlzott alól. Mindezt úgy, hogy tudjuk az 1,9%-ot 3% felettinek nézték 2012-ben. Mi következik ebből. Hiába van meg a mozgástér az életpályamodellek bevezetésére, mivel Brüsszel ezzel nem kalkulált, abban a pillanatban visszavágja Magyarországot a túlzott alá, amint Orbán ezt meglépi. Tudod, hogy EU bürokratáknak és a ballibásoknak ez minden pénzt megérne, ha egy ilyen gyomrost bevihetnének Orbánnak. Ezért ez megelőző csapás, szerintem.
"ráadásul az rendszerszintű kiadássá válik a jövére nézve, az nemhogy nem javítja a pozícióinkat, hanem kifejezetten rontani fogja - és mivel az adónemek bevételi oldala kérdéses lesz, a kiadási oldalé pedig világos, ezért teljesen jogosan fognak visszab@szni a túlzott deficit eljárás alá." Ez lett kivédve ezzel a lépéssel, mivel Brüsszel számára ezt tudjuk felmutatni rendszerszintű fedezetként...attól függetlenül, hogy a kormány számításai szerint már eleve rendelkezésre áll ez a fedezet mondjuk, Brüsszel ezt semmiképpen nem fogadná el, hogy a kormány azt mondja, hogy pedig de, megvan a fedezet, hiszen 2014-re 3%-ot jósoltak életpálya modell nélkül Brüsszelben.
Ergo: ha a kormány akar életpályamodellt és túlzott deficit eljárás nélküliséget, akkor Brüsszel számára prezentálni kell a strukturális fedezetet....tudjuk azt is, hogy a ballibásoknak Brüsszel simán elnézné a fedezetnélküliséget és hiány terhére történő finanszírozást...és úgy értékelné, mint a gazdasági növekedés irányába tett üdvözlendő lépést...