Re: nincs cím
prospero Előzmény: #630819"Követelésekre jbk kamatot "szokás" meghatározni."
Nem banki tevékenység esetén...
Csakhogy ez bank... és a bankok összességének volt egy szokásos üzletmenete arra, hogy milyen feltételek mellett ad pénzt bárkinek... hogy követelése keletkezzen...amitől nem tekinthet el a semmisségre pályázó (és szerintem a bírónak is figyelembe kell vennie ezt...) mert könnyen a nyakába kaphatja az akkori HUF hitel feltételeit... és tudjuk, hogy a HUF hitelesek végig többet fizettek, mint a CHF hitelesek, csak kiszámíthatóbban...
A jbk most nagyon kedvező, de 2008-ban 8% volt az infla pl. a jegybanki meg nagyon hasonló volt az inflához .... 2009-2010-ben meg 13% is volt jbk, igaz csak rövid ideig... nem voltak olyan vidámak ezek az inflációs adatok akkoriban, mint most az 1,7%...
Kérdés, hogy ez befolyásolása-e a bíróságnak az állam részéről, hogy a PSZÁF ami szintén független ha jól tudom, felhívja a figyelmet arra, hogy egy devizahiteleseknek kedvező ítélet milyen kockázatokat rejt magában... Szerintem nem... a bíróság állásfoglalást kért, és kapott egy véleményt a PSZÁF-től, amiben szó esik ezekről a kockázatokról.
Én többet várok el, mint a jog szerinti döntés: Döntsön jog szerint - de morálisan is helyesen a bíróság.