Re: Zsiday - ingatlanárak
Ricsi Előzmény: #626245Itt valójában 1 kérdés volt, ezt elmagyarázom.
A mi házunkban a nappali 40 m2 volt. Más ekkorában lakik. Ha mi ott voltunk, 40 m2-t kellett világítani, hogy élhető legyen. Más, kis lakásban ül a 15 m2-es nappalijában, és azt világítja meg. Hidd el, nagyobb lakás, sokkal több villanyszámla. Nagyobb az összes helység, hiszen nem azért vagy 200 m2-en, hogy legyen 20 db 10 m2-es szobád.
Nekem nem az országgal van bajom, hanem a politikusokkal. Nekem 1989-ben németországban ajánlottak programozói munkát, hazajöttem, mert magyar vagyok. De akik most kialakultak váltópolitikusoknak, azok számomra mind komcsik, csak mindenféle színben pompáznak. Én meg nem akarom az egész életemet kommunizmusban leélni. És árubőségre is szükségem van, ne csak a legolcsóbb párizsit lehessen megvenni. És ne csak almát és banánt lehessen télen a piacon venni, mint folyamatosan, amióta megszülettem. Barcelonában pl folyamatosan van gyönyörű, nagyszemű, finom, édes eper, 2 Eur/kg áron. Télen-nyáron. Nálunk meg - ahogyan most figyelem - még szezonban is drágább a 2. osztály, amit nálunk venni lehet. De ez csak egy példa, mondhatnék ezret.
Pár napja olvashattuk, a Danone (azt hiszem), gyártat itt magyarországon valamit, de itthon nem fogja árulni, mert nekünk az túl jó. Na, ezekről beszélek.