Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: Isten fekete angyala: Adolfo Huerta

Scipio Előzmény: #609454

"Egyébként a keresztény egyházak is pontosan így gondolkoznak, lehet, többet ismerek mint te, de ez sem probléma." "Hivatkoztok mindenféle egyházakra, de az egyházak egyöntetűen elítélik a homokosságot." Egy valótlan állítás akkor sem lesz igaz, ha sokat ismételjük... A fölényeskedő "lehet, többet ismerek mint te" megjegyzésért a végén meg tényleg kár volt.

Íme 3 történelmi világegyház: anglikán, református, evangélikus, melyek nem hogy nem osztják egyöntetűen a "parázna=meleg, "A ****k nem keresztények" álláspontodat hanem jelenleg ott tartanak, hogy azon vitáznak, lehet-e meleg lelkészük-püspökük.

De akkor a tények: " (2011) májusban a református egyház több évtizedes vita után úgy döntött, hogy engedélyezi a homoszexuális lelkészek felszentelését. A presbiteriánus egyébként a negyedik amerikai egyház, amely engedélyezte meleg papok beiktatását. (...) ezt pedig a 173 presbitérium többsége támogatta." - "Lehet, hogy minden egyházban van 1-2 deviáns pap, vagy kisebb csoport, de ez az egyház álláspontját nem változtatja meg, bár nagyon szeretnék." 1-2? Valóban nem?

"Rowan Williams (az anglikán világunió feje). Többször hangoztatott álláspontja szerint a homoszexuális kapcsolatban élő, egymáshoz hű embereket a kereszténység befogadhatja. Williams és (...) egyház nem zárkózik el a homoszexuális lelkészek szolgálatának engedélyezésétől," - akkor ő is az általad említett "egy-két deviáns" pap közé tartozik? Sőt azóta: " az angliai anglikán egyház engedélyezte, hogy az élettársi kapcsolathoz hasonló, az állam által elismert civil kapcsolatban élő homoszexuális papjai püspökök lehessenek." - az egyházi vezetők 3/4-e támogatta a döntést...

"Ausztriában a református egyház megáldja az azonos nemű párkapcsolatokat. 2009 novemberében pedig Eva Brunnét – egy nyíltan leszbikus lelkészt – a Stockholmi Evangélikus Egyházkerület püspökévé szentelték." - terjed a deviáns papok uralma?

És nyilván a teljes katolikus Hittani Kongregáció deviánsokból állt, amikor egy ilyet bírtak kiadni 1975-ben: "Egy igazi lelkipásztori program a homoszexuális személyeket lelki életük minden szintjén segíteni fogja: a szentségek vételével, főként a gyakori és őszinte szentgyónással, az imádsággal, tanúságtétellel" stb. Ha állításod szerint a katolikusok is osztják a "A ****k nem keresztények" ill. "ők Isten ellenségei" nézetedet, akkor hogyan szolgáltatnak ki nekik szentségeket? És hogyan lehetnek főpapok a fenti egyházaknál?

Azt meg már csak a margóra jegyezném fel, hogy a gondolatokat számba adó "Tudom, szeretnétek" "Ha úgy gondolod, a paráznaság nem kizáró ok az üdvösségben" stb. megszólításaid ellenére én pusztán annyira próbáltam felhívni a figyelmet, hogy a kereszténység és a keresztény egyházak megosztottak a kérdésben, hogy ezekről én mit gondolok még nem került szóba...

Mint modtam, természetesen saját véleményt/értelmezést te is nyugodtan képviselhetsz, de hogy az értelmezésedet úgy állítsd be, hogy a kereszténységen belül ez a kizárlólagos álláspont, és mindezt ismételten valótlan kijelentésekkel támasztod alá, nekem, még mindig - nem - kicsit sok.