Re: Isten fekete angyala: Adolfo Huerta
Ricsi Előzmény: #609420Mindenki úgy értelmezi, ahogyan gondolja. Aztán majd meglátjuk, mi lesz velük...
Nem akarok én most veled teológiai vitákba belemenni, de azért a ****ság az ószöevtségben sem volt egy becsülendő dolog, lásd Szodomát. Aztán amikor az első zsinat összeült, akkor az apostolok is kiadták ukázba, hogy ne paráználkodj. Meg ugye benne van a tízparancsolatban is. Meg a jelenések könyvében sem dicséret illeti a nagy paráznát. Szóval, az első könyvtől az utolsóig Isten elítéli a paráznaságot, nem csak ez a két levél.
Egyébként a keresztény egyházak is pontosan így gondolkoznak, lehet, többet ismerek mint te, de ez sem probléma. Egyébként van itt még értelmezés, ha gondolod:
1 Kor 6:
15. Nem tudjátok-é, hogy a ti testeitek a Krisztusnak tagjai? Elszakítva hát a Krisztus tagjait, paráznának tagjaivá tegyem? Távol legyen.
16. Avagy nem tudjátok-é, hogy a ki a paráznával egyesül, egy test vele? Mert ketten lesznek, úgymond, egy testté.
17. A ki pedig az Úrral egyesül, egy lélek ő vele.
18. Kerüljétek a paráznaságot. Minden bűn, melyet az ember cselekszik, a testen kívül van, de a ki paráználkodik, a maga teste ellen vétkezik.
19. Avagy nem tudjátok-é, hogy a ti testetek a bennetek lakozó Szent Léleknek temploma, a melyet Istentől nyertetek; és nem a magatokéi vagytok?
20. Mert áron vétettetek meg; dicsőítsétek azért az Istent a ti testetekben és lelketekben, a melyek az Istenéi.
Jelenések könyve, Jézus mondja:
Jel 21:
8. A gyáváknak pedig és hitetleneknek, és útálatosoknak és gyilkosoknak, és paráznáknak és bűbájosoknak, és bálványimádóknak és minden hazugoknak, azoknak része a tűzzel és kénkővel égő tóban lesz, a mi a második halál.
Jel 22:
14. Boldogok, a kik megtartják az ő parancsolatait, hogy joguk legyen az életnek fájához, és bemehessenek a kapukon a városba.
15. De kinn maradnak az ebek és a bűbájosok, és a paráznák és a gyilkosok, és a bálványimádók és mind a ki szereti és szólja a hazugságot.
16. Én Jézus küldöttem az én angyalomat, hogy ezekről bizonyságot tegyen néktek a gyülekezetekben. Én vagyok Dávidnak ama gyökere és ága: ama fényes és hajnali csillag.
Keresztény = Krisztus követő. Krisztusnak ez a véleménye, és ez a döntő, a többi maszlag, már megbocsáss. Aki ellene mond, az nem keresztény, hiszen nem követi őt.
Tudom, szeretnétek, ha Isten úgy irányítaná a világot, ahogy a mai ember elképzeli. De nem ezt teszi, és aki nem fogadja el, biztosan nincsen köze hozzá. Ezt pl János első levele teljesen tökéletesen leírja, de nem teológizálok tovább. Ha úgy gondolod, a paráznaság nem kizáró ok az üdvösségben, ám legyen neked. Csak azért írtam ezt le, hogy mások tisztán lássanak. Élj, ahogy gondolod, élj azzal, akivel akarsz.