Re: Kisshercegnek köszönettel
Előzmény: #608758A tanulmány célja éppen annak bemutatása volt, hogy miért volt hiba, hogy erre helyezték a hangsúlyt, nem pedig az, hogy azzal egyetértsen.
Éppen azt mutattam be, hogy egyáltalán nem azzal törődtek, amit leírsz, hogy mivel KELLETT VOLNA törődni, hanem hogy azzal törődtek, hogy a HUF árfolyam stabil legyen.
Vagyis ott tévedsz nagyot, hogy azt hiszed, nem értem amit írsz, pedig pont azt írom, hogy éppen úgy kellett volna intézni az ügyeket és nem így.
Hasonlóképpen ott tévedsz, hogy ugye 2008-ig nagyon nem volt igaz a külkereskedelmi többlet sem, azóta viszont igen jelentős a devizahitelek leépítése, vagyis amit a külkeren az árfolyamerősödés miatt nyerni tudnánk, azt elveszítjük a hitelek leépítésén keresztül.
Ugyanakkor rákérdezek: Szerinted mennyi lenne a HUF árfolyam, ha 2,5% lenne most az alapkamat, méghozzá nem hirtelen vágással, hanem folyamatosan, trendszerűen ezen a szinten tartással ért volna ide? És ha nem annyi mint most, akkor tényleg úgy véled, hogy semmi köze az alapkamatnak az árfolyamhoz?
Én értem, hogy nem kellene, hogy köze legyen, de éppen azt mutattam be, hogy SAJNOS VAN.