Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: nincs cím

Előzmény: #606709

"Továbbra sem értem, hogy mit nem értesz. A ciprusi bankoknak nincs annyi eszköze, mint amennyi betétet ki kéne fizetni."

Emlékeztetnélek a Lehman Brothersre, aminek könyv szerint volt annyi értéke, vagy éppen a Postabankra, aminek szintén volt könyv szeirnt annyi értéke. Ugyananakkor:

BÁRMELY BANKRA IGAZ, HOGY BANKPÁNIK ESETÉN AZ DERÜLNE KI, HOGY NINCS ANNYI ESZKÖZE, AMENNYI AZ ÖSSZES BETÉTES KIFIZETÉSÉRE ELÉG LENNE.

Ez ügyben elég csak a kockázatos hitelekre gondolni, amelyek nyilvánvalóan nem lennének likvidek, ha hirtelen kellene őket terminálni, tehát az, hogy a VALÓS AZONNALI LIKVID tőke negatív BÁRMELY mai bankrendszernél, abban valójában semmi meglepő sem lehet senki számára.

PONT EZÉRT életfontosságú a HIT a bankrendszerben, mert csak ez a HIT tartja össze ezt a marxista uzsoramaffiát, az a HIT, hogy visszakaphatja a pénzét a bankból. Csak a miheztartás végett, ha nem is lenne, mert nem is lehetne kérdéses az, hogy a betétes visszakaphatja a pénzét, akkor nem is lenne értelmezhető az uniós €100.000 garancia. Pont arról szól a dolog, hogy ez is csak egy HIT-et képez, hogy EGYES bankok csődje esetében eddig a pénzig állnák a fedezetet, de szerintem bárki megértheti, hogy mondjuk egy OTP bedőlése esetében ez például nem így történne.

EZÉRT létfontosságú az, hogy a betéteseknek EGYETLEN PILLANATRA se inogjon meg a hite abban, hogy a tőkéjük NOMINÁLISAN biztonságban van €100.000 alatt, ezért volt bődületes otromba balf@szság az, hogy megrendítették EBBEN IS a hitet.

Mint pedig már levezettem, azzal, hogy az €100.000 feletti betéteket bankcsőd nélkül megadóztatják, az pedig azt érte el, hogy nem fognak ennél nagyobb betéteket "biztonságosnak tartott bankban tartani", mert ennél még a német és svájci államkötvények is biztonságosabbak a nulla közeli kamatozásukkal, de ekkora veszteséget azért kvázi biztonságos részvényeken sem könnyű összehozni, pláne egy jól felépített portfolio esetében.

És ahogy már levezettem, természetesen ezen adó kivetése UTÁN sem lenne fizetőképes a ciprusi bankrendszer, különösen akkor, ha minden €100.000 feletti betétes TERMÉSZETESEN AZONNAL elutalná onnan a pénzét, mert ezt még egyszer nem játszaná meg. Ergo nem old meg semmit ez az illeték, egyszerűen azért, mert az csak eszkalálja a problémát, hiszen NÖVELI A PÉNZÉHEZ JUTNI VÁGYÓK SZÁMÁT, ahelyett, hogy csökkentené a bankpánikot és a pénzkivétel hisztériáját.

"A pénzét már elbukta csak még nem tud róla."

Megint butaságot beszélsz. Pontosan ezt írtam, hogy az e-starból jól kellene érteni az esetet, de pont azt, hogy A BANKBETÉT NEM RÉSZVÉNY, azaz nem lehet a részvényekhez hasonlítani. Ennek megfelelően a ciprusi bankbetétek esetében nem az a helyzet, hogy 10% fedezet áll a 100% követeléssel szemben, hanem az, hogy mondjuk 80% fedezet áll a 100% követeléssel szemben. Ez természetesen kevés egy oldalról nézve, de ugyanakkor szó sincs arról, hogy "nincs benne érték", csak arról van szó, hogy kevesebb van benn annál, mint amennyi a követelés.

CSAKHOGY MINDADDIG, amig nem akarnak a likvid mondjuk 20%-nál többet (ami rendelkezésre áll) EGYSZERRE kivonni a rendszerből, addig a rendszer működni fog. Az első probléma ugyanis akkor jelentkezik, amikor a likvid tőke elfogy, és nem sikerül a kevésbé likvid tőkét pénzre konvertálni.

Vagyis itt nem arról van szó, hogy a betétesek elbukták a pénzüket, itt arról van szó, hogy HA MINDENKI KI AKARNÁ VENNI A PÉNZÉT, akkor nem lenne elég. Csakhogy a helyzet az, hogy az illeték kivetése után sem oldódna meg ez a helyzet, ugyanis a nagy pénzek kivonása annyit tesz, kifogy a likviditás, pánikszerűen kell likvidálni a kétes és egyéb követeléseket, ami TÉNYLEG azt fogja okozni, hogy komoly veszteséggel kell a vagyonelemeket értékesíteni, ami már VALÓBAN KOMOLY veszteséget és működésképtelenséget fog okozni.

Vagyis az illeték nem megoldja a helyzetet, nem a potenciális csődhelyzetet hárítja el, hanem egyenesen a tökéletes fizetésképtelenséghez vezet, vagyis arra, amikor tényleg a betéteik nagy részét is elveszíthetik a betétesek, és igen hosszú ideig ahhoz a kevéshez sem férhetnek hozzá.

"Szerinted jól fog járni????"

Szerintem ti, fizetett agitátorok.