Re: nincs cím
xmann Előzmény: #606618Továbbra sem értem, hogy mit nem értesz. A ciprusi bankoknak nincs annyi eszköze, mint amennyi betétet ki kéne fizetni. A betétesek kifizetésére nincs pénz. Nem likviditása nincs annyi, mert az egy banknak sincs soha, hanem NINCS ANNYI VAGYONA HOGY KIFIZESSE A BETÉTESEKET. Tudom, hogy te ezt is 20 oldalba írnád le, de ezen nincs mit ragozni. A betétesek már elveszítették a pénzük egy részét csak még nem tudják
ez pont olyan, mint amikor az estar már robogott a csőd felé, de a kötvényekre az utolsó kötés még 100-on volt tőzsdén, pedig nem volt már mögöttük annyi vagyon sem hogy 60-at kifizessenek értük. Ez a hasonlat érthető? A ciprusi bank az estar, és a ciprusi bank betétese az estar kötvényes. A pénzét már elbukta csak még nem tud róla. Namost odajön hozzá S.O.S Csaba, és azt mondja: figyu pubikám, visszaveszem tőled a kötvényt 90%-os árfolyamon, mert jófej vagyok. De a kötvényes aszongya: elmész te a ***ba Csaba, miért adnám oda 90ért amikor 100 az értéke, hiszen egy hónapja is ott kötöttek benne. Ja, akkor OK, mondaná Csaba, ha nem kell a segítség akkor tégy amit akarsz. És a jó estar kötvényes megtartja a kötvényét és megvárja a csődeljárást. Szerinted jól fog járni????