Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: nincs cím

prospero Előzmény: #606759

Tulajdonképpen nincs semmi különbség a betét adóztatása és a jövedelem adóztatása között, ezért is nem értem miért lenne probléma, ha hirtelen eltörölnénk a tranzakciós illetéket és bankadót meg a jövedelemadókat és ehelyett elvennék mindenkinek a betétjét hasonló mértékben, hiszen sokak szerint 10 év alatt hasonló összeget fizettünk ki úgymond sőt még ott a fránya infláció is, és ehelyett a betétekből elvennének ebben a pillanatban tetszőleges 10-20%-ot amiből nem államadósságot csökkentenénk, hanem a bankok tőkehelyzetét pótolnánk ki, hogy úgy mondjam, helyreállítanád a hitel/betét arányukat, hogy tudjanak hitelezni Neked, illetve ki tudják fizetni a megmaradt betétedet, ha ezek után ki akarod venni a bankból. Teljesen megvalósulna az igazságosság elve, hiszen akinek nincs pénze és megtakarítása azt nem terhelnéd meg, akinek meg van, az pedig megérdemli, mert kőgazdag.

Továbbá ezért is nem értem, miért probléma azok számára, akik a betétek 10-20%-nak elvételével egyetértenek, mondván, hogy nagyobb veszteségtől kímélték volna meg magukat, ha ezt a javaslatot elfogadják, - szóval nem értem, hogy mi a problémájuk a mnyp pénztár megszüntetéssel. Sokkal jobb lett volna ennek a pazarló és kockázatos rendszernek a fenntartása és a betétek azonnali elvétele 3000 milliárd forint értékben, ez teljesen evidens.

Válaszom a kérdésedre röviden: a társadalmi közmegegyezés az, hogy ne vegyék el a betéteket, jobb az ortodox módszer azaz a jövedelmek adóztatása apránként, mégha 10 év alatt hasonló terhet is fizetsz ki, mintha egyszerre. A saját szemszögedből adóoptimalizálásnak vagy halasztott adófizetésnek is felfoghatod a jövedelmek adóztatását a betéted elvétele helyett.