Re: Bukta
Papus_stock Előzmény: #598845Megint egy szép hosszú süketelés.
>>JELEN törvényi szabályozás szerint a nyugdíj akkor VÁLIK(!) szerzett joggá
A jelen törvényi szabályozás ez: 2011. CLVI IX fejezet:
453. § (1) A szociális hozzájárulási adó (a továbbiakban e fejezet alkalmazásában: az adó) a kifizetőt természetes személlyel fennálló egyes jogviszonyaira, az egyéni vállalkozót, a mezőgazdasági őstermelőt e jogállására tekintettel (saját maga után), más személyt e fejezet külön rendelkezése alapján, a társadalmi közös szükségletek fedezetéhez való hozzájárulás kötelezettségének megfelelően terhelő, százalékos mértékű fizetési kötelezettség.
(2) A szociális biztonsághoz, valamint a testi és lelki egészséghez való jog érvényesítését szolgáló egyes szociális ellátások fedezetéhez, továbbá az egységes állami nyugdíjrendszer fenntartásához szükséges államháztartási források biztosítása céljából az adóból származó államháztartási bevétel a központi költségvetésről szóló törvényben meghatározott arányok szerint megoszlik a társadalombiztosítás egyes pénzügyi alapjai és a törvényben meghatározott elkülönített állami pénzalap költségvetése között.
(3) Az adóval összefüggő hatósági ügyben az eljárás az állami adóhatóság hatáskörébe tartozik.
(4) Az adó megfizetése államháztartási forrásból fedezett ellátásra (ideértve különösen a társadalombiztosítási ellátást és az álláskeresési ellátást), vagy államháztartási forrásból folyósított támogatás igénybevételére való jogot nem keletkeztet, valamint az adó alapja és összege az ilyen ellátás, illetőleg támogatás összegét nem befolyásolja.
Tehát a 2. pont szerint biztosítom az állami nyugdíjrendszer fenntartásához szükséges forrást és a 4. pont szerint ezért nekem semmilyen jogom nem keletkezik.
E Útdíj: hát persze, hogy a Getronics szúrta el nem a kormány.Megint találtál bűnbakot.
Ócsa egy tragikomédia csak nem ismered be. Majd 1/2 év múlva meglátjuk.
4. mobil: nem virtuális, valós veszteséget termel. Multi szintű fizetések egy gyakorlatilag nem működő cégnél.
Nem hasonlítottam össze a marxistákkal semmit, a teljesítményt értékeltem.
Készül a 2013-as költségvetéshez a "ju nó package" te meg azt mondod CSAK 100 Mrd ? Be fog dőlni az egész mert a bevételi oldalon tervezett számokról már most látszik, hogy nem teljesülnek.
P.