Re: nincs cím
Előzmény: #594329"Én azt cáfoltam, hogy a manyupnak feltétlenül növelnie kell az államadósságot."
Mint levezettem, abban az esetben, ha nem növel adósságot, abban az esetben elvonja ennek az árát még egyszer nettóban a foglalkoztatottaktól, ugyanis a kieső adóbevételeket be kell hajtani. Magyarán szólva, ha nem növel államadósságot, akkor egy kőkemény megszorító csomagról beszélünk, aminek az árát a lakosságon hajtják be. Ami egyébként sokkal rosszabb.
"Az a baj, nem vagy képes rendszerben gondolkodni."
Egyik nagy hibám, hogy csak abból tudok igazán :)
Még egyszer kérdem: Kitől vonják el a keletkező hiányt, ha nincs adósságnövekedés? Hát a zemberektől.
"Az önyup és a manyup között nem ez a lényegi különbség, nem a költsége, mert mindkettő ugyanúgy extra költség a jelenben"
Csakhogy ez így és ebben a formában nem igaz: A manyupnak ugyanis KÉTSZERES költsége van még nullszalldós költségvetés mellett is, az ÖNYP-nek ezzel szemben nincs csak az adómentesség a költsége, ami viszont nemzetazdasági szinten jelentéktelen mennyiség, a manyupnak viszont elképeszőt méretű költsége van. Egyebekben az ÖNYP adókedvezményét is bármikor visszavonhatják, erre nem lehet építeni.