Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: nincs cím

prospero Előzmény: #594353

"Ugyanis a manyup pénzek egy része simán mehet a versenyszférába, már ha azt a megfelelő részvényekbe fektetik. Nyilván itt felvetődik, hogy nektek kommunistáknak a tőzsde csak egy kaszinó, ahol csupán lufikat fújnak, de aki már túltette magát a régi beidegződéseken, az tudja, hogy nem csak erről szól."

Pontosan miért is van önmagában több gazdaságfejlesztésre fordítható pénze egy vállalatnak attól, hogy részvényeit 1000 vagy 2000 Ft-on adják veszik a befektetők a tőzsdén?

A tőzsde arra szolgálna, - ha már gazdaságfejlesztés -, hogy egy vállalat részvényeket bocsát ki, aminek fejében forráshoz jut. Mikor volt az utolsó tőzsdei bevezetés Magyarországon? És ez hogyan kötött le egy 3000 milliárdos nyugdíjvagyont??

Attól, hogy a tőzsdére vezetsz évi 360 milliárdos keresletet, de nincs új tőzsdeképes vállalat, nem látom hogyan szolgálta ez a gazdaság fejlesztését azaz a forrásbevonást? Mert attól, hogy egy OTP részvényt 1000 Ft-ért jegyeznek, vagy 10000 Ft-ért, magának a cégnek nincs több elkölthető pénze - viszont ha leesik 1000 Ft-ra a cég részvényének értéke 10000 Ftról, akkor elképzelhető, hogy a részvényeseknek pótbefizetést kell teljesíteniük, ha ez tartós, hogy a hitelezők felé helyt tudjanak állni...

"Hogy ez azt jelentené, hogy elvenni a jelen nyugdíjasaitól és odaadni a jövő nyugdíjasainak."

A jelenlegi 10%-os nyugdíjcsökkentés szerintem nemcsak azt jelenti, hogy elveszel a jelen nyugdíjasaitól, hanem azt is, hogy ezt a jövő nyugdíjasaitól is elveszed már a jelenben. Gondolj bele: van 2 nyugdíjasod, mindkettő ugyanannyi nyugdíjra lenne jogosult - mondjuk a 80 ezer forintra -, de az egyik 2012 december 1-én a másik 2013 január 1-én megy nyugdíjba. 2012. december végén van 8,3%-os nyugdíjcsökkentés (1 havi nyugdíjcsökkentés). Akkor ez azt jelenti - feltéve, hogy igazságos a rendszered, - hogy aki 2013-tól megy nyugdíjba, már ő sem kaphatja meg az eredeti 80 ezer forintot, hanem csak az 1 havi nyugdíjjal megrövidített értéket.

Tehát az azonnali nyugdíjcsökkentéseknek nem az a kihatása szerintem, hogy a jelenlegi nyugdíjasoktól csoportosítasz át a jövőbeli nyugdíjasok javára, hanem az, hogy már a jelenben elveszed a saját jövőbeli nyugdíjadat.