Re: nincs cím
Előzmény: #593935"Természetesen számoltam.Te viszont megint leakadtál a példa beli 10% éves nettó hozamnál. Tavaly nekem spec. 15 felett volt de elfogadom a 3-4% környékét, majd meglátjuk."
És átlagban amióta meg van, mekkora az évesített átlaghozamod?
"Erre a kérdésre abban a pillanatban válaszolok ha megmondod mennyi lesz a nyugdíjam kb. 10 év múlva, 47 ledolgozott év után. Már persze ha eljutok odáig mert sajnos mostanában túl sok ismerős megy el 50 x évesen."
Viszonylag egyszerű: Megnézed, hogy MA mennyit kap valaki, amikor nyugdíjba megy azzal a fizetéssel és életkorral, ledolgozott évekkel, amivel rendelkezel. Sacc/kb jó iránymutatás.
"Egyébként ettől a 25%-ozástól mindig ideg leszek."
Node ha nem tudsz vele számolni, ha nem tudod felmérni, akkor hogyan állíthatod, hogy rosszul, vagy jól jártál? No offense: de hát valamiből csak hoztál egy gazdaságossági számítást, hogy miért éri meg a maradás... erre lettem volna kíváncsi.
"Legyen a manyupban mondjuk 5 mió és kérjem a kifizetést 5 év alatt ( azaz 70 éves koromig, ha-ha). Hozamot nem számolva csak 5 miót osztva 60 hónappal ez havi 83 tehát több mint a nyugdíjam."
És az ötödik év után nem kapsz semmit. Ezt hívják felélésnek. És utána marad a 75%. Lehet úgy gondolkodni, hogy ez jó üzlet, de ez egyáltalán nem szükségszerű. Így például inflációval is számolva, az ötödik év végére a 83eFt-od szépen lecsökkenHET (hozamot nem számolok!), miközben az állami részed még növekedni is fog.
"Persze lehet olyan járadék fizetési törvényt hozni ami megszívat de ha nagyon eltér az életbiztosítás után számolt járadék szabálytól, abból Brüsszel lesz !"
:) ROTFLMAO, és én kérek ezért elnézést: Természetesen el fog térni attól, hiszen ez nem életbiztosítás, hanem manyup. És mig az életbiztosításra VAN törvényi szabályozás, a manyupra NINCS. Ennek megfelelően egyéni felelőség volt a szerződés ILYEN formában történő megújítása, és innentől reklamációnak helye nincs. Magyarán szólva, elmehetsz nyugodtan 67 éves korodban, tíz év múlva Brüsszelbe, hogy "nem ezt a lovat akartam", de egyrészről senkit sem fog érdekelni, másrészt, mire megéred a per végét, már úgysem folyósítanak neked semmit, harmadrészt pedig eleve nem fogják érteni, hogy egy tíz évvel korábbi megállapodást miért akarsz tíz évvel később megtámadni.
Felejtsed el Brüsszelt, Brüsszel nem erről szól. És felejtsed el egészen nyugodtan, hogy az életbiztosítási szabályok szerint fizetne a manyup, már csak azért is, mert erről SOHA nem volt szó.