Re: nincs cím
Papus_stock Előzmény: #593914Természetesen számoltam.Te viszont megint leakadtál a példa beli 10% éves nettó hozamnál. Tavaly nekem spec. 15 felett volt de elfogadom a 3-4% környékét, majd meglátjuk.
>> Mekkora felhalmozást kell elérned ahhoz, hogy kijöjjön a 25% része az állami nyögdíjnak?
Erre a kérdésre abban a pillanatban válaszolok ha megmondod mennyi lesz a nyugdíjam kb. 10 év múlva, 47 ledolgozott év után. Már persze ha eljutok odáig mert sajnos mostanában túl sok ismerős megy el 50 x évesen.
Egyébként ettől a 25%-ozástól mindig ideg leszek. Az OK, hogy a megállapított nyugdíjam 75%-át fogom kapni de innentől kezdve a járadék szolgáltató és az én dolgom a többi (természetesen korrekt törvényhozást feltételezve). Példával illusztrálva ha 100-ra jön ki a nyugdíjam állam bácsi küld havi 75-öt és részéről kész.
Legyen a manyupban mondjuk 5 mió és kérjem a kifizetést 5 év alatt ( azaz 70 éves koromig, ha-ha). Hozamot nem számolva csak 5 miót osztva 60 hónappal ez havi 83 tehát több mint a nyugdíjam.
Persze lehet olyan járadék fizetési törvényt hozni ami megszívat de ha nagyon eltér az életbiztosítás után számolt járadék szabálytól, abból Brüsszel lesz !
P.