Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Re: nincs cím

Előzmény: #586736

Némi félreértés van, én csak annyit írtam eredetileg, hogy érdekes az élet, hogy pont hallottam ezt a történetet az ismeretlen tüzérről, aki most nevet is kapott.

maléter pál kommunista csinovnyik magyarellenessége pedig már bizonyított az általad hozott idézetek szerint, vagyis igazolódott, hogy nemhogy köze nem volt a forradalomhoz, hanem az összes aktív cselekedete abban merült ki, hogy az ellenében tevékenykedett, amikor pedig tűzszünet lett (globalice), akkor megpróbált kollaborálni, gazsuálni, hogy esetleg mégse kössék fel azért, mert lövette a Corvin közi ellenállókat és hogy a rákosi rezsim magas rangú kiszolgálója volt. Ezt persze nem tolerálták a szovjetek és mint a párt árulóját, rövid úton agyonlőtték. Most már csak a történelemkönyvekből kell kidobni és nem megpróbálni mentegetni, meg megpróbálni megmagyarázni, hogy "átállt volna". Egy mocskos kommunista volt egész életében és haláláig az is maradt.

Ja igen, és ez nem az én, hanem a te forrásaidból vezethető le világosan és egyértelműen. Az én általam hozott történetnek egyebekben annyi volt a jelentősége, hogy világosan bemutatta, hogy mekkora volt a káosz arrafelé, és azt, hogy maléter pál kommunista csinovnyiknak köze sem volt a forradalomhoz, legfeljebb annyi, hogy aktív fegyveres harcot folytatott ellene.

Ebből a szempontból az, hogy a tüzértiszt valójában mit csinált, tulajdonképpen teljességgel lényegtelen. És pont ez a leglényegesebb számomra az egészben :)