Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: nincs cím

banyaiz Előzmény: #582312

Azt se felejtsd ki ha már matekozunk, hogy a 400 milliárd szja-ért cserébe kivezetett tételek miatt milyen változások lesznek költségvetési hatásokban? Banki hitelezés költségei, hitelkihelyzés, imf megállapodás ezeknek hatása a gazdasági növekedésre stb stb. Ezt a bankadót nagyrészben most is a magyar gazdaság szereplői fizetik meg. A vállalkozások, a lakosság, önkormányzatok , tulajdonképpen az állam. Csak ez eléggé lefojtja a normális folyamatokat.

Most jelenleg az történik erőltetjük az egykulcsost de a fedezetét úgy tudjuk megteremteni, hogy megy a mekk mesterkedés, amik meg is fojtják a gazdaságot.

Nem látom, hogy nagyon dübörögnénk az egykulcsossal, 2012-ben az eu legrosszabjai között vagyunk növekedésben, beruházásban is. Nyilván azért mert hiába maradt több pénz szja-ban, ha 100 másik helyen ugyanazt elveszik, és közben még bizonytalanságkeltés van minden téren, kiszámíthatatlanság.

Nem feltétlenül kell éppen 400 mrd-ban gondolkodni szja ügyben, de ott lehetne keresgélni.

Pl a bankadó , hogy marad 2013-ban teljes összegben, ez 70 mrd plusz bevétel. Nem hiszem el, hogy ezt a 70 mrd-ot nem lehetett volna értelemesebb módon betervezni. Ami össz gazdasági szinten sokkal pozitívabb lett volna.