Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: nincs cím

prospero Előzmény: #582298

Magyarán 400 milliárdot kivetnél jövedelemadózásban. Ez hogyan támogatja a növekedést, fogyasztást, beruházást szerinted és főleg az állami újraelosztás csökkenését, mikor 2009-ben egy kicsivel kisebb tétel GDP 2,5%-os visszaesést okozott az EU átlaghoz viszonyítva? 400 milliárd kivetése a GDP 1,4%-a, és még 2,5%-os visszaesést okoz? (És tényleg igaz, amit az IMF vezető közgazdásza mondott, hogy 1x-es lakossági megszorítás, 1,5%-res gazdasági visszaesést okoz. Te nem hiszel a tényeknek és egy IMF vezető közgazdásznak?? ) Tehát már ott tartunk, hogy a lakossági megszorítás mértékének 4%-nak kell lennie azaz 1120 milliárd forintnak, hogy kivezethessünk 400 milliárdos bankadót és egyúttal tartsuk a tartsuk a 3%-os hiányt, aminek a bankok nagyon örülnek, hiszen a nyereséget szépen hazautalják Magyarországról saját bankjaiknak a feltőkésítésére, hiszen ott is bajban vannak még mindig, ráadásul a lakosság sem tudja fizetni tovább hiteleit, azaz egy jelentős ingatlanvagyonra is szert tesznek, aminek piaci értéke jelenleg nem sok, de hát akkor éri meg javakat szerezni, amikor azok alulértékeltek ugyebár.

És még nem beszéltünk a tranzakciós illeték és más szektoradók kivezetéséről telekom adó és közművezeték adó stb, tranzakciós illeték további 600 milliárdjáról.

Gondolod, hogy nem számolják át 1000szer a költségvetést a tervezéskor, hogy hol lehetne még megtakarítani, forrásokat találni???

Tudod mit? Örülök, hogy nem Te vagy Matolcsy és nem a Te ötleteid alapján alkotják meg a költségvetést! :-) Gondolom ennek Te is örülsz, meg annak, hogy csak innen a pálya széléről kell ugatni a karavánt zéró felelősséggel.