Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: 6-os pont

matgab Előzmény: #503682

na akkor úgy látszik márciusban jól megláttam a helyzetet, idéznék:

„Ez az eredmény termelő képesség, vagy inkább képtelenség a jelenlegi igen nehéz likviditási helyzetben akár egy hamarosan (2012Q2-Q3) bekövetkező csődöt is előre jelezhet szerintem!”

„én a jelen helyzetben sokkal nagyobb esélyt látok egy felezésre, mint egy duplázásra, még egy OTP para nélküli helyzetben is.”

„Makra meg csendesen visszavonult londoni magányába és talán élvezi a nyugdíjas létet, vagy már egy új -de hasonló iparágban működő cég létrehozásán pörgeti az agyát...”

Valamint illene egy "bocs, igazad volt" azoktól akik kioktató stílusban vizionálták a tuti emelkedést:

"10 2012.03.08 15:22 xmann (Kezdő fórumozó) Re: 6-os pont Címzett: @Kissherceg

OK, tehát amíg egyértelmű volt a helyzet, miszerint egy hitelpiramis tetején ücsörögsz és az napról napra értékelődött le (mivel hitelválság van) addig tartottad a papírt. Amikor beszáll két intézmény (valószínűleg megnézték mennyit érhet a cég) + leépítik a vízfejet + a főtilajdonos beletol sokszázmillió tőkét a cégbe, tehát amikor legalább esélye van annak, hogy a süllyedő hajót befoltozzák, akkor meg elmenekülsz. Nem rossz.

Ez a cég arra épült hogy hitelből finanszírozott eszközöket vásárol, ahol az eszköz hozama remélhetően magasabb mint a hitelé - ennyi a modell. Eddig az eszközök jövedelmezősége csökkent (az európai válság újabb hullámai miatt), a finanszírozásé drágult, mert a helyzet romlott. Most kap tőkét és csökkentik a költségeit és végre európában is csökkenni kezdtek a hitelköltségek. Most van végre esély fordulatra, eddig egy csúszda volt lefelé, többször leírtam itt és a folion is. Most változás van, ami nem jelenti azt hogy felmegy a részvényár, de legalább az esélyek megváltoztak. A 6 pont önámítás - megindoklod hogy miért adsz el. Ugyanígy indokoltad meg gondolom a vételt is csak fordítva. "

"2012.03.08 15:58 rbbj11 (Tisztelt Tag) Re: 6-os pont Címzett: @xmann

sajnálom matgab, de osztom xmann első bekezdésében leírtakat. Folyamatosan csak loholsz az ár után, a legkevésbé se látom a vételed és eladásod előretekintő jellegét. A tőzsde nagyon gyakran elég ramatyul és nem előre áraz, de épp e részvény esetén (nem tudom mi az oka, talán túl jól informáltak sokan) bizony előre árazás van. A hype esetén is előre áraztak, és most is. Épp ezért én is arra számítok, h. hamarosan kezdődik ismét a jövő árazása, amiben sztem is inkább a javulásra van esély. Pánikvételek esetén vettél, pánikeladásoknál te is eladsz, gyakorlatilag biztos út a tőzsdei veszteséghez.

Nem a jelenlegi helyzet most a lényeg, minden kicsit is bennfentes ezt már tudta, és azt is, h. trék könyvelésből és varázsolni akarnak. "

És teljesült Bendegúz álma is:

"2012.03.08 16:45 Bendeguz (VIP) Re: 6-os pont

Azt álmodtam, hogy 600-700 Ft között sávozott a papír. "