Re: Alacsony alapkamatot végre
lagwagoner Előzmény: #578491"Amennyiben azonban azt mondod, hogy éves szinten 15-20% lenne az árrés ÖSSZESEN a hitelre vetítve, akkor arra írtam, hogy a beruházás nem megvalósítható, mert többe kerül, mint amit ki tud termelni, és nem a kamat, hanem az alap törlesztése miatt."
Ahhha. Úgy van. Ki is emelem a lényet, hogy lásd, hogy figyelek, max nem értem meg. Én már csak ilyen lassú vagyok, de annál érdeklődőbb, és nem offense miatt siklok át amit mondasz, hidd el.
"Ezért mondom, nem akarod érteni, hogy az árrés, meg a kamat nem számolható úgy, hogy képzeled :) "
Mert én, hogy is értettem? Ezt nem tudom! :-)
"Nagyon egyszerű: NEKED ez a befektetés 10 év után is termelni fog, vagyis onnantól a haszon a tiéd, tisztán. Így jön ki az, hogy bár az első 5-10 évben marginális a haszon (akár még a banki kamatoknál is alacsonyabb), de később egy PASSZÍV JÖVEDELEM TERMELŐ képességed lesz. EZÉRT érdemes befektetni, és pont ezért írtam, hogy ez nem a hitel százalékán múlik, hanem azon, hogy mennyire kiszámítható a jövő."
No de egy tőkebefektetés 10 év alatt duplázódik (vegyük példaként), míg 10 év után a példában szereplő vállalkozás nulláról indul (az értékcsökkenésről ne is beszéljünk), tehát a tőkebefektetés esetén 10 év múlva 20 000 000-ról indulok, míg a másiknál 10 000 000-t hozott. Igaz ott vannak még az eszközök nettó értékcsökkentett értékei.