Re: Alacsony alapkamatot végre
lagwagoner Előzmény: #577968"Vedd már észre, hogy ez egy "végállomás", amikor a megtermelt javakból lakóház lesz, akkor az holt tőkévé válik és éppen kivonódik mind a termelésből, mind a jövedelem körforgásából."
OK, ok végállomásra nem veszünk fel hitelt. Megjegyeztem.
Eddig betartottam, beírom magamnak az ötöst :-) Úgy leb@szom, aki hitelt akar felvetetni velem. És igen büszke leszek a 12 éves 55 centis Grundigomra :-) és a beázott lapos tetőre az 50 éves házban, ahol élek. :-D _AT_ irányt mutatott, hogy tovább ezen az úton :-)
"avagy amikor még egy Köki terminál is bedőlés szélére kerül, mert nincs elég bérlője, aki meg tudja fizetni a bérleti díjat."
Túl sok kiadatlan boltot nem látok a KÖKIben, az Aréna Pláza, és az Ázsia center mintah rosszabb lenne e téren.
"Mint írtam, próbáljad meg megérteni: CSAK AKKOR BESZÉLHETÜNK HITELRŐL, HA KITERMELI MAGÁT. HA VISZONT KITERMELI MAGÁT, AKKOR ÉRDEKTELEN A KAMAT SZÁZALÉKA. Érted már? Nem attól lesz több, vagy kevesebb, hogy mekkora a kamat, és nem attól lesz több a hitelezés, hogy a bankok mennyit kínálnak, hanem NORMÁLIS esetben ennek a változása EGY KÖVETKEZMÉNYE a reálgazdaság mozgásának."
OK, köszönöm a fáradozásod hogy megértetted velem.
""Meg azt is beszéltük még anno (azt hittem , hogy azt hitted ezt tároltad magadban), hogy adminisztratív eszközökkel lehet szűkíteni a hitelfelvevők körét, hogy meg legyen az egyensúly, és ezeknek esetleges bedőlése, ne okozzon rendszerszintű problémákat."
És már megint a lakosságnál tartunk..."
A vállalkozásokon túl menve, rátérve a lakosságra is :-)
""Ami kereslet, azon hiteleknek köszönhetőek, amik bedőlésétől már most is tartanak (lakossági, vállalati, önkormányzati)."
Ember, te hol élsz? Annak köszönhető? Azért NINCS most kereslet, mert a törlesztésre megy el az emberek pénze."
Nem, nem ezt KÍNÁRA (kedvedért kiemel ezt a szót, mert csak így szereted) értettem. Ott is düledeznek a hitelek, és burjánzanak a szellemvárosok, túlárazott szürke betonházakkal (lakossága nem tudja megvenni, külföldieknek meg nem kell). A réz meg hegyekben áll (indikátor a gazdaságra nézve).
"Ez neked új? Ha kérdezel, akkor én 8 milliós Magyarországra tippelnék. A kérdés csak az, hogy ebből mennyi lesz az életképtelen egyének aránya. (NEM nyugdíjasokra gondolok)"
Ez durva. De pont te írtad az AT.hírekben nem rég, hogy azért van bevándorlás ide is.
" Ezek után mitől lenne itt baj, hogy nem ez történik? Ez a CSODA."
na de mi lesz a csalodottakkal, ha nem vehetik meg a legújabb lapos TVt, videokamerát, 5 évente autót. Utazás egy évben 3x külföldre. Majd itt fognak "Magyar vagyok nem turista" poloban flangálni zsidózni, hogy ez miattuk van, hisz ezen javak nekik járnak. Figyeld csak meg...
"hogy a vállalkozások TERMÉSZETES növekedéséhez hitelre van szükség? :)"
De akkor ez nem működik a XXI. században?
jaj hagyjad már ezt a hazug GDP-t. :-) Kit érdekel. Használj GNI-t :-)