Re: Abortuszbotrány Írországban: meghalt egy 17. hetes terhes nő
Scipio Előzmény: #574983Ha legalább elolvasnád a belinkelt cikkeket...
Töredékeikben már korábbról is ismertek és fennmaradtak az evangéliumok, ráadásul számos olyan korábbi forrást ismerünk amelyek tételesen felsorolják a későbbi Újszövetséget alkotó irásokat...
Az a baj, hogy általában az ilyen összeesküvésgyártók sem a kort, sem a kor embereinek gondolkodását nem ismerik és a saját korukat és mentalitásukat vetítik vissza...
A kereszténység kis zsidó szektából 3 évszázad alatt vált államegyházzá, a nagy vallások közül egyedülálló módon nem felülről, hanem alulról építkezve. Ezalatt kristályosodtak ki az alapvető hitelvek, liturgiák, dogmák, hagyományok. Niceára - megint ha elolvastad volna amit beraktam - már ezek az iratok váltak a legtöbb közösség által használt anyaggá, semmi értelme nem lett volna egy jól működő, prosperáló vallás vezetőjeként a teljes eddigi hitelveiket átírni, újakat alkotni, arról nem is beszélve, hogy a legtöbb vezetőt, ha ilyennel tér haza a saját hívei vetnek mi maguk közül - jó esetben...
JF-nak meg hívő zsidóként miért kellett volna komolyabban foglalkozni egy kis szektával a számtalan sok zsidó szekta közül? Nem tudom milyen templomfeldúlásról beszélsz, néhány kufár évtizedekkel korábbi kizavarása az előtérből nem hiszem, hogy olyan szokatlan esemény lett volna, a rómaiak szinte napi renszerességgel feszítgettek embereket, sok szokatlan ebben sem volt...
Biblia korábban nem létezett, csak egyes részei, de ha ez új információ, akkor nem is tudom miről-minek is beszéltünk eddig...