Re: fight
Előzmény: #574605Azért ez most ROTFLMAO volt Ibiza, avagy a "hogyan lőjünk öngólt" királysága.
Egyszerűen pont azt nem veszed észre, amit magyarázok. Én pontosan tudom, hogy a maszek honnan jött, nem véletlenül írtam a kádári rendszerben szocializálódottakat, és azért nem írtam a butikost, mert az csak egy nagyon szűk kör volt és kifejezetten egyetlen tevékenységre korlátozódva. EZÉRT használtam ezt a szót, mert ezek az emberek, akik azt hiszik, hogy a vállalkozások MŰKÖDÉSE eltér, helyesebben eltérhet mikro, közép és nagyvállalkozás esetében, holott manapság pont ez az a luxus, ami nem létezik. EGY VÁLLALKOZÁST pont ugyanúgy kell működtetni, ha mikronak van besorolva(!), ha nagyvállalatnak van besorolva(!).
Ezzel szemben köze nincs ahhoz, hogy "lehetőség észrevétele", meg "felépítés, meg rugalmasság", mert pont az az érdekes, és amiről értekeztem, hogy manapság ezek a határok teljességgel elmosódtak, egyszerűen azért, mert aki mikrovállalkozásként nagyvállalatnak akar bedolgozni, annak MUSZÁJ úgy viselkednie és működnie, mint egy nagyvállalatnak, de legalábbis ismernie kell a nagyvállalati működést.
Hasonlóképpen, amióta széleskörű informatika van, azóta igazából még a méret sem lényeg, hiszen a legkisebb és a legnagyobb vállalkozás is ugyanarra a rendszerre alakíthatja a működését, sőt, adott esetben ugyanarra is kell alakítania, például ha előírják a rendszerek használatát.
EZÉRT mondtam azt, hogy a vállakozás ebben az értelemben a mikrótól a nagyvállalatig éppen ugyanazt jelenti, és ebbe a körbe nem tartoznak bele a maszekok.
És a maszek az, aki pontosan így gondolkodik a kérdésben:
"Én soha nem akartam vállalatot építeni.."
Majd ezek után két pofára ekézi azt, aki világosan és elsőre megmondta, hogy ezt csinálja és végig erről beszél. És pontosan ezért mondtam, hogy erről neked fogalmad sincs, én viszont tudom, hogy te miről beszélsz. EZ meg maga a csúcs:
"nem érdekel ennek a hozadéka..a majomkodás az érdek szövetségek.."
Minden, ami nem maszekolás, az már erről szól. Érdekszövetségek, összefonódások, kapcsolattartás, üzletszerzés, vállalatépítés, beágyazódás.
"a 10-15 bizottságban való részvétel.."
A bizottságban való részvételnek semmi köze ahhoz, hogy ki vagy, vagy mi vagy, de hogy egy modern vállalati struktúrázhoz semmi köze nincs, az hétszentség.
"engem inkább több mikrovállalkozás érdekel..."
Többféle seftelés és mindenbe kicsit belemaszekolás.
Azért örülök, hogy a hosszú fikatúra eredményeképpen mégiscsak kénytelen voltál leírni, hogy ezen a szinten ragadtál, és semmit sem értesz és fogsz fel abból, amikor nem erről, hanem modern vállalkozásépítésről beszélnek, ami több, mint a maszekolás, amit felénk manapság teljes tárgyi tévedéssel vállalkozásnak neveznek. Ez a fenti mikro szintet sem üti meg, mert ez nem cég, nem vállalkozás, hanem egyszerű ügyeskedés, amit éppen cégformában végez el valaki.