Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: nincs cím

matgab Előzmény: #574213

Az mondjuk elég nagy baj is, hogy az egyre nagyobb inaktív rétegnek a jövedelmét (a nyugdíjasokét) folyamatosan növelik, miközben az egyre csökkenő aktív réteg meg az utóbbi 5 év alatt nem kapott fizetésemelést.. (helyi esetek előfordulnak, illetve az egyes emberek a tapasztalataik növekedése miatt kapnak magasabb fizetést, de mondjuk egy x évvel rendelkező munkavállaló egy adott szektorban max ugyanannyit, ha nem kevesebbet keres mint 5 éve.

És ez azért nonszensz!

Persze a nyugdíjasok a legnagyobb szavazótömeg, ezért ők a magyar társadalom szent tehetnei és a nyugdíjask többsége esendő emberként van annyira egoista, hogy megszavazná azt is hogy 50 évig legyünk eladósodva és fizessük (persze ne ők) a törlesztőrészleteket, csak kapjanak egy-két éven keresztül plusz 1 havi nyugdíjat...

Ez a demokrácia rákfenéje is egyben... A többség -még ha hülye is éppen és egy társadalom többsége mindig hülye (nem a nyugdíjasok, hanem úgy általában) akkor a többség zsarnokoskodni képes a kisebbségeken.

Mert miért nem lehet azt mondani a nyugdíjasoknak, hogy a BKV-t csak csúcsidőn kívül használhatják ingyen?! Nem kell rohanniuk sehova. Miért kell nekem marhavagon módjára nyomorognom a 10.000 forintos bérletemmel, mert a nyugdíjas reggel 8-kor akar mindent elintézni?? Én fizetek, ő nem, akkor miért én szívjak, miközben ő ül a buszon - mert én átadom a helyem neki- én meg nyomorgok a beizzadt buszon?

Miért van minden EU-s 65 év felettinek ingyen minden közlekedés? Teljes nonszensz!

Miért nem úgy indexálják a nyugdíjakat, ahogy mondjuk az átlagfizetések nőnek?

Vagy még inkább úgy, hogy az adott nyugdíjastömegre osztják el a befizetett nyugdíjbefizetéseket??

És akkor ugye én még mindig nem lennék védve az ellen, hogy egész életemben fizetem a nyugdíjat, aztán vagy meg sem élem a napi 10-12 órányi multi meló mellett, vagy ha meg is élem a nyugdíjkorhatárt, akkor is csak járni jár, de nem biztos, hogy jut is...

Miért nincs differenciálva a nyugdíj az alapján is, hogy hány aktívan dolgozó gyereke van egy nyugdíjasnak? Ez lenne a legigazságosabb! Mert hiába keresett sokat valaki egész életében, ha nem vállalt gyereket, vagy nem nevelt fel olyan gyereket, aki ma dolgozik- akkor ha mindenki így csinált volna, akkor nem lenne aki ma a szolgáltatásokat, termelést elvégezné a részükre!