Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: HUF

rbbj11 Előzmény: #574186

Ált. egyetértek veled, de mintha erősen elfogult lennél ezúttal az egyik oldallal szemben. Nézzük a tényeket.

1. UL biztosítások TÖBBSÉGE bőven évi 10% TKM alatt vannak. Nálunk (generali) az átlag 5-6%, ha részvénytúlsúlyos alapokról beszélünk. Raiffeisen bank alapjai 5%-os spreaddel kerülnek eladásra, amit bár nem TKM-nek neveznek, de majdnem ugyanaz a költség, mint Generalinál!!!!

2. Én bármikor kötök bárkinek 3%-os TKM-mel is UL-t...

3. Ha szétválasztjuk a biztosítást és a megtakarítást, akkor u.az a beteg-és egészségbiztosítás drágább lesz. Ezt egy ügyfél nem feltétlenül látja, de én kalkulációkor látom. És nem kicsi az árkülönbség, min. 15%. Tehát ha egy komolyabb biztosításról beszélünk, évi 90.000 Ft-ért, akkor évi 14.000 Ft máris lekapható a TKM-ből... Évi 180.000-es konstrukciónál az laza 7,8%!!!! Na akkor hogy is jár jobban külön megkötéssel????

4. Persze, akármilyen beteg- balesetbiztosítást lehet kötni évi 30.000-ért, csak ki lehet vele törölni az ügyfélnek a fenekét...lehet venni kis polski és mercedest, mindkettő autó... Jó UL lényege, hogy ütős biztosítás van benne olcsó áron.

5. Előfordul még így is gyakran, hogy érdemes anyagilag külön kezelni a befektetést (pl. állampapír) és külön a biztosítást. Ekkor pl. én azt is ajánlom ügyfélnek, hogy válassza szét. Kb. 2 hete ajánlottam épp ilyet. Már írtam másik topikban, olyan üzletkötővel kell foglalkozni, aki nem húz le. Ahogy utca árustól sem veszünk rolex órát....

6. A Bnet, Aviva és az ilyen hordalékok egy külön téma. Venni kell a fáradtságot és a biztosítóktól (Allianz, Generali stb) közvetlenül bekérni ajánlatot. Aki ezt az időt meg akarja spórolni, az fizesse meg szépen TKM formájában az árát, és csengesse ki a 10%-ot. Mondhatnám azt is, aki hülye, bukjon meg.

7. Tized áron erős túlzás, még Aviva esetében is.