Re: nincs cím
prospero Előzmény: #572769Leírtam az előző hozzászólásomban.
Soha nem állítottam, hogy a hitel rossz, de nem kell azon csodálkozni, hogyha az emberek tele vannak hitellel, akkor nem tudnak már több hitelt felvenni és a bankok nem tudnak már több hitelt adni sem, ugyanis a jövedelmek meg vannak terhelve törlesztéssel.
Azon sem kell csodálkozni, hogyha a bankok egy hibás terméket értékesítettek, devizaalapú hitelezés formájában és megégették vele magukat, de ugyanúgy a hitelfelvevők is: akkor időbe fog telni, amíg a bizalom helyreáll mindkét részről.
Harmadrészt, az egész világon bizalmatlanság van, nemcsak Magyarországon. Minket ez jobban súlyt, mert minden szektor el van adósodva és nincs hova hitelt kihelyezni Magyarországon. Ezért bankadó nélkül is az anyabankok már eleve ezért is kevesebb tőkét hagytak volna itt, hiszen nem tudták volna jövedelmezően kihelyezni, sokkal inkább olyan országokban, ahol nagy a hitelfelvételi kedv, pl. Szlovákiában, ahol az államadósság és a lakossági szektor eladósodottsága is alacsony. Ha én bank lennék ezt tenném. Amikor az eladósodottság normalizálódik 5-10 év múlva (kifutnak a törlesztések), majd akkor megint lehet kitömni az embereket hitellel Magyarországon.