Re: nincs cím
Ricsi Előzmény: #572703Félreértesz valamit...
Én nem akralak meggyőzni sem téged, sem mást. Ha szerinted minden rendben van, akkor minden OK. Szerintem nincs rendben, és ahogy szétnézek, nem is fognak jó darabig meggyőzni arról, hogy minden OK.
Én felesleges csatározásokat látok imf-el, eu-val, mindenkivel. És azt sem látom, mi lesz, ha megnyerjük ezeket a csatákat? Vagy mikor mondjuk ki, megnyertük?
Ha kapunk pénzt (ígérvényt) az imf-től? Nem is értem, hogy gondoljuk. Ha mi kapnánk a saját feltételeink szerint, az teljesen tönkretenné az imf becsületét. Mert akkor onnantól kezdve a nálunk sokkal fontosabb országok is viselkedhetnének így. Ezért ilyen nem lesz, nem lesz precedens.
Nézzük meg Matelcsy elvtársat kicsit. Én is azt gondolom, a jelenlegi világrendszer nem tartható fenn, mindenképpen összeomláshoz vezet. Ezzel így egyetértek.
Amit nem értek. Bevezettünk egy unortodox politikát. Ennek sem vagyok alapból ellene.
DE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Azt gondolom, voltak/vannak a világban komoly közgazdászok, komoly műhelyek, amelyek kidolgoztak már más módszereket. Miért nem alkalmazzuk őket? Mert ha nem alkalmazunk semmit, azzal azt feltételezzük, Matelcsy elvtárs a világ legkimagaslóbb gazdaságpolitikusa, és olyan okosságokra jön/jött rá, ami még soha, sehol, senkinek nem jutott az eszébe, és még sikeres is lesz.
Én az ilyen rettenetesen okos emberben eleve nem hiszek, és az elmúlt két és fél év be is bizonyította, Matelcsy elvtárs nem is a világ legokosabb gazdasági szakembere.